Turistički uzlet Zagore

dalmatinska zagoraDalmatinska zagora: Novo porinuće - stoljeće turizma, moto je projekta koji su osam gradova iz Dalmatinske zagore, a pod pokroviteljstvom i u organizaciji Slobodne Dalmacije, dogovorili predstaviti Ministarstvu turizma kao projekt čija bi realizacija krenula već ovoga ljeta, a žarište imala tijekom iduće godine. Povod projektu je stogodišnjica organiziranog bavljenja turizmom u Dalmatinskoj zagori. Prije točno stotinu godina tiskani su prvi turistički plakati, napravljen hotel i u rijeku Krku, na Roškom slapu, porinut prvi turistički brod ...


TURIZAM

Turistički uzlet Zagore

U organizaciji 'Slobodne Dalmacije' pokrenut je novi projekt kojim će se na najbolji način promovirati Zagora kao turistička destinacija

Izvor: Slobodna Dalmacija

raftingPrvi ljudi turističkih ureda i predstavnici gradova Vrgorca, Imotskoga, Trija, Sinja, Vrlike, Drniša, Skradina i Knina na sasatanku u Slobodnoj Dalmaciji dogovorali su najpoželjnije načine promoviranja Dalmatinske zagore kao poželjne turističke destinacije kako bi slijedeće godina bila godina novog uzleta turizma u Dalmatinskoj zagori.

Razgovaralo se kako afirmirati kulturne, povijesne, vjerske, sportske i gastronomske vrijednosti, tražio se odgovor na koji način do domaćih i inozemnih gostiju doprijeti s informacijom o ljepotama rijeka u Zagori, od Neretve preko Cetine do Krke, Čikole i Zrmanje te koje su mogućnosti za razvoj raftinga, kanjoninga i drugih sportsko-turistićkih aktivnosti na tim rijekama,


Vodič i brošure

crkvica na planiniKako dalmatinske planine "s pogledom na more", od Biokova, Mosora, Kamešnice i Promine do Dinare učiniti atraktivnim za goste, na koji ih način označiti i kako urediti turističke, pješačke i planinarske staze. Dalmatinska svetišta, od Visovca i Karina do Sinja, Knina i Imotskog, povijesni gradovi i utvrđe.sve su to vrijednosti na kojima se može graditi novi turistički zalet dalmatinske zagore, jedinstven je stav predstavnika osam gradova.

Dogovoreno je da će se tiskati vodič kroz Dalmatinsku zagoru u kojom će se predstaviti ne samo najpoželjniji prirodni lokaliteti, povijesne, kulturne i sakralne vrijednosti nego i najbolji gastro, etno i eto sadržaji koji se trenutno gostima nude.

Izradile bi se brošure koje bi predstavile mogućnosti za aktivni (sportski) odmor, tiskala turistička karta Dalmatinske zagore i još niz drugih projekata koji će doprinjeti otkrivanju i afirmiranju Dalmatinske zagore kao poželjne turističke destinaciie.

Punu podršku projektu dao je ministar turizma Damir Bajs koji je sugerirao i smjernice izrade projekta novog purinuća turizma u dalmatinskom zaobalju.

sela u zagori

Povezani članci

Who's Online

We have 384 guests and no members online