Razvojni prioriteti hrvatskog turizma izvan glavne sezone

jedrenjaci

Turizam je stil života i zato treba živjeti za turizam, a ne živjeti od njega. Kulturni je turizam od esencijalnog značenja jer su naši prostori još od davnina dio svjetskoga kulturnog centra. Mediteran nikad neće prestati biti prvi izbor kao odmorišna destinacija. Hrvatska je najsezonalnija hotelska država na Mediteranu... Gornje rečenice izrečene su proteklih dana u Poreču na simpoziju hrvatskoga hotelijerstva i turizma s temom "Razvojni prioriteti hrvatskog turizma izvan glavne sezone" na kojem je također upozoreni na nedostatak kvalificiranih turističkih projekata koji bi se ponudili investitorima, te ponude novih turističkih proizvoda...

TURIZAM KOJI TRAJE DUŽE OD DVA MJESECA

Razvojni prioriteti hrvatskog turizma izvan glavne sezone

Izvor: HGK, Poslovni plus

"Turizam je stil života i zato treba živjeti za turizam, a ne živjeti od njega, a kulturni je turizam od esencijalnog značenja jer su naši prostori još od davnina dio svjetskoga kulturnog centra", rekao je u svom pozdravnom govoru predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević u Poreču u povodu simpozija hrvatskoga hotelijerstva i turizma s temom "Razvojni prioriteti hrvatskog turizma izvan glavne sezone" koji se održava 4. i 5. listopada.

Na ovogodišnjem su programu tri panel-diskusije s temom sport i rekreacija, kultura, tradicija, lokalni proizvodi te zdravlje i wellness. Vidošević je osim toga naglasio kako su upravo te teme od iznimnog značenja.

gusarske večeri

Miroslav Dragičević, direktor tvrtke Horwath Consulting, je pak zaključio kako Mediteran nikad neće prestati biti prvi izbor kao odmorišna destinacija, ali da je Hrvatska isto tako najsezonalnija hotelska država na Mediteranu.

Također je upozorio na nedostatak kvalificiranih turističkih projekata koji bi se ponudili investitorima i zaključio kako taj model turizma nije dugoročno održiv zbog nepostojeće turističke infrastrukture i ponude novih proizvoda.

No upravo bi ova konferencija trebala dati odgovore na neka od ovih postavljenih pitanja.

"Bez kreiranja novih proizvoda i bez novih investicija neće biti daljnjeg razvoja hrvatskog turizma. Svima nam je zajednički cilj kako doći do 8-10 mjeseci rada u sezoni.

kulturizamTo je cilj koji će biti u fokusu interesa ministarstva u ovom mandatu s definitivnom željom da napravimo kvalitetan iskorak na ljestvici konkurentnosti", rekao je Veljko Ostojić, ministar turizma RH.

Najavio je i kako će idućih tjedana biti poslani prvi računi za koncesije na turističko zemljište za 2011. i 2012. godinu s time da će značajan dio prikupljenih sredstava, kako je rekao, biti vraćen županijama za planirane projekte razvoja turističke infrastrukture.

"Hoće li to biti golf, biciklističke ili pješačke staze, to ovisi o prioritetima županija, nećemo ih mi predložiti", poručio je Ostojić.

Who's Online

We have 414 guests and one member online

  • admin