Izazovni plan rada za turističku sezonu 2013.

priprema sezoneBaš kao  i obično u ovo doba godine, znani i neznani uključili su se u analize turističke sezone, koja je kao slamka spasa našem gospodarstvu pružila novu šansu za lakše preživljavanje zime, puneći državni proračun, ali i privatne blagajne i novčanike poduzetnika. Ne čudi stoga da su se u oskudici dobrih vijesti mnogi "prikačili" na turizam, ne bi li javno poentirali na njegovim dobrim rezultatima, no turistički profesionalci već su dobrano poslom i organizacijom u turističkoj 2013. godini. Ona bi po mnogo čemu za hrvatski turizam trebala biti posebna i drukčija, prvenstveno u načinu promocije, organizacije sustava HTZ-a, ali i okretanju novim kanalima prodaje. Ružica Mikačić, novinarka Slobodne Dalmacije popričala je o tome s ministrom turizma Veljkom Ostojićem ...

TURISTIČKA 2013.

Mogli bismo biti najbolja turistička sila Europe, ako već nismo najveća

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor:
Slobodna Dalmacija

PROČITAJTE VIŠE...


dupini Izazovni Plan rada

Jedna od mjera za podizanje konkuretnosti jest promjena u načinu komuniciranja s tržištem, koja će se provesti kroz Plan rada HTZ-a, a na temelju Operativnog marketing-plana. U njemu su zacrtana dva glavna cilja: produljenje glavnog dijela sezone te povećanje broja dolazaka u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Kažem da je taj Plan izazovan jer je došlo do velikih promjena – smanjenja budžeta za off-line oglašavanje, brošure, nastupe na sajmovima, a značajno su se povećala sredstva koja će se uložiti u odnose s javnošću, on-line marketing, viralni marketing, suradnju s blogerima.

Jednu od ključnih razvojnih uloga za destinacije imat će sustav "destination management" organizacija i kompanija za koja smo izdvojili 800 posto više sredstava nego u 2012. godini.

Povezani članci

Who's Online

We have 360 guests and no members online