ZipLine iznad kanjona Cetine

ZipLine OmišPrekrasan kanjon Cetine najljepše je doživjeti iz ptičje perspektive, leteći iznad zelene rijeke koja se polako ulijeva u plavo omiško more. Stijene koje okružuju Omiš pravi su neistraženi prirodni fenomen, koji oduševljava turiste i ljubitelje adrenalina. Sve to odavno zna Omišanin Dražan Mimica, čiji je hobi speleologija i planinarenje. Nakon što je kriza uništila njegovu dotad stabilnu građevinsku tvrtku, počeo je razmišljati o ulaganju u avanturističke usluge u turizmu. Prva je ideja bila da naprave feratu, ekstremnu planinarsku stazu po kojoj se planinari kreću vezani za sajle. Usklopu svake ferate nalazi se zipline, no ulaskom u projekt zipline se nametnuo kao samostalan projekt. Oko dvije godine od nastanka ideje, u ljeto 2013., zipline je zaživio u brdima iznad Omiša, najduži i najsloženiji u Hrvatskoj ...

ZIPLINE IZNAD KANJONA CETINE

Izvor: Jutarnji List
Foto: Jakov Prkić / Cropix

- Naš zipline se sastoji od osam žica. Najduža je duga 700 metara, dok ukupna dužina iznosi 2.100 metara. Prva žica je najduža, nakon toga se u cik-cak spuštamo prema rijeci Cetine, dok zadnje dvije žice idu sjedne strane Cetine na
drugu - opisuje Mimica svoj projekt koji je već naišao na oduševljenje turista.

- Reakcija i pohvale gostiju najveća su nagrada koju smo mogli dobiti za našu ideju i rad. Svatko tko je bio na na našem ziplineu rekao je da se želi ponovno vratiti. Neki su to i napravili - dodaje.

zipline omiš

Zipline može raditi cijelu godinu, ovisno o vremenskim prilikama. Sredstva koja je dobio od Ministarstva turizma, a riječ je o 100.000 kuna, mnogo su mu pomogla u realizaciji jer mu je svaka kuna bila itekako potrebna. Za uspjeh na natječaju Ministarstva je, smatra, važno ponuditi nešto novo, drugačije.

- U posljednjih godinu dana upoznao sam puno mladih ljudi koji su puni energije i ideja za koje nisam znao da postoje. Ovakav natječaj sigurno će im puno pomoći - zaključuje Dražan Mimica.

dražan mimica
Foto: Foto klub Split

Povezani članci

Who's Online

We have 269 guests and no members online