Rađa se novo živopisno mjesto na dalmatinskoj obali

Otvaranje ureda Korenat Point Resorta u SplituNa splitskoj Rivi, u susjedstvu crkve Sv.Frane, u Trumbićevoj 2 danas se svečano otvorio ured projekta “Korenat Point Resort, Dugi Rat”. Richard Pearce (Landmark) development manager projekta u društvu Željka Raguža (Projekta Uvala) i našeg načelnika Jerka Roglića, te ostalih partnera, uzvanika i novinara, najavili su hrvatskoj javnosti da se uskoro kreće s projektom transformacije nekadašnjeg industrijskog područja u Dugom Ratu u visokokvalitetno turističko odmorište - “Korenat Point Resort” - koji će uključivati hotel s pet zvjezdica, marinu s 300-350 vezova, luksuzne turističke apartmane i kuće na prostoru od 20 hektara s uređenim okolišem i prekrasnim pogledom na more... Izgradnja novog centra u Dugom Ratu zahtijeva rušenje tvornice ferolegura koja se na tom mjestu sada nalazi. Na otvaranju ureda iz kojeg će se koordinirati projektne aktivnosti i obavještavati o budućem razvoju turističkog centra, potvrđeno je da su sve dozvole za rušenje ishodovane i da radovi na rušenju tvornice započinju kroz nerednih nekoliko dana. Uz ovaj ured otvoriti će se još jedan ured, u Dugom Ratu, a u kojem će biti i ured za prezentaciju projekta, koji će se javnosti izložiti kasnije ove godine ...

Dugi Rat danas
Dugi Rat danas...

NOVO ŽIVOPISNO MJESTO NA PREDIVNOJ DALMATINSKOJ OBALI

Korenat Point Resort, Dugi Rat

Dragi čitatelji, prenosimo Vam transkript govora Richarda Pearcea, development managera projekta Korenat Point Resort, Dugi Rat, s današnjeg otvaranja marketinškog ureda u Splitu (Riva, Trumbićeva obala 2)

Korenat Point ResortDame i gospodo, poštovani gosti i prijatelji,

Korenat Point ResortŽelio bih iskoristiti ovu priliku da Vam zaželim dobrodošlicu u naš splitski ured za marketing i zahvaliti Vam što ste nam se pridružili u obilježavanju službenog otvaranja ovog ureda koji će biti u službi promoviranja izgradnje turističkog centra u Dugom Ratu, a koji će biti poznat pod nazivom Korenat Point Resort.

Otvaranje ureda pruža nam priliku kako bismo Vam iznijeli neke od naših zadataka u idućih nekoliko mjeseci, a kako biste i Vi bili upoznati s predstojećim događanjima.

U suradnji s našim lokalnim partnerom, Poseidon Group, i našim ključnim savjetnicima, od kojih neke sa zadovoljstvom vidim i danas ovdje, Landmark Property Management SA i naša lokalna tvrtka, Projekt uvala d.o.o., pripremaju se za preobražaj 20 zapuštenih hektara nekadašnje tvornice ferolegura u nove sadržaje.

Korenat Point ResortPlanirani Korenat Point Resort sastojat će se od niza sadržaja, uključujući turističke apartmane i vile, hotela svjetske klase i međunarodne marke, marine s više od 300 vezova, a za koju se očekuje da će biti najbolja na ovom dijelu dalmatinske obale, prateće restorane, butik trgovine i sadržaje za slobodno vrijeme. Svi sadržaji biti će smješteni na novom hortikulturno uređenom terenu koji će ovo mjesto u potpunosti promijeniti.

Stvarajući Korenat Point Resort u Dugom Ratu, stvorit ćemo novu destinaciju na ovom dijelu dalmatinske obale. Ona će, povezana s planiranim državnim investicijama u nove spojnice na autoput i lokalnu infrastrukturu, značiti stvarno promicanje pristupa Dugom Ratu i sadržaja u njemu i na ovom dijelu obale. Doprinijeti će i daljnjem razvoju Hrvatske kao turističke destinacije svjetske razine.

Korenat Point ResortIzrađen je nacrt prijedloga urbanističkog plana u kojeg su ugrađeni naši prijedlozi i koji se upravo sada razrađuje u konačni prijedlog urbanističkog plana, a što ga namjeravamo prezentirati javnosti tijekom ove godine.

U Korenat Point Resort, Landmark će sagraditi turistički centar visoke kvalitete, dostupan mnogim tvrtkama koje će ovdje nuditi široki izbor svojih proizvoda. Štoviše, preuređenje ove lokacije osigurati će ovom području nužno potrebne turističke smještajne kapacitete i novi život, istovremeno ispunjavajući i šire ciljeve pružanja mogućnosti dugoročnog, cjelogodišnjeg, zapošljavanja kako za vrijeme izgradnje centra tako i nakon njegovog dovršenja.

Korenat Point ResortZa vrijeme izgradnje centra predviđamo otvaranje do 400 radnih mjesta, a nakon njegovog otvaranja, vjerojatno još i više. Očekujemo da će dio ovih mogućnosti iskoristiti stanovnici Dugog Rata i obližnjih naselja. U budućnosti, omogućiti ćemo i dodatnu obuku, a zastupati ćemo inicijative koje će ovo podržati.

Predloženi urbanistički plan centra pokrenut je uz angažiranje međunarodnih projektanata i savjetnika, ali kako ovaj posao napreduje, na njegovoj realizaciji sve više se udružujemo i uspostavljamo poslovne veze s lokalnim savjetnicima ili hrvatskim uredima ovih međunarodnih tvrtki.

Korenat Point ResortNadamo se da ćemo na ovaj način projektu omogućiti međunarodne standarde, a izazovima koji leže pred nama ponuditi neka inovativna rješenja.

Izgradnja centra u Dugom Ratu zahtijeva rušenje tvornice ferolegura koja se na tom mjestu sada nalazi. Danas mogu potvrditi da radovi na njenom rušenju započimaju kroz nerednih nekoliko dana. Namjera nam je dovršiti rušenje prije kraja ljeta, čim ishodimo potrebne dozvole te započeti izgradnju turističkog centra.

Namjeravamo zadržati neke ovdje zatečene povijesne predmete, kao što su talionički kazani korišteni u tvornici, kako bismo ih ponovno predstavili na neki način u novom centru.

Korenat Point ResortVeoma je važno da naša strategija razvoja turističkog centra u Dugom Ratu, bude na odgovarajući način prezentirana, te da lokalno stanovništvo, posjetitelji i investitori budu na jednak način svjesni njegovog postojanja. Iz ovog ureda ćemo stoga koordinirati ove aktivnosti i odavde ćemo obavještavati o budućem razvoju centra.

Razvojem projekta otvorit ćemo još jedan ured, u Dugom Ratu, a u kojem će biti i ured za prezentaciju projekta.

Stoga danas zajednički obilježavamo službeno otvaranje ovog ureda,te početak radova na obnovi lokaliteta u Dugom Ratu izgradnjom turističkog centra Korenat Point Resort.

Kasnije ove godine, sa zadovoljstvom ćemo vam izložiti i koncept i projekte centra.

Hvala.   Richard Pearce
   Development Manager


U Splitu, 10. travnja 2008.godine

Dugi Rat danas
Dugi Rat danas...

Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Detalji s otvaranja Korenat Point Resort ureda u Splitu ...

Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu
Otvaranje Korenat Point Resort ureda u Splitu

Povezani članci

Who's Online

We have 241 guests and no members online