Jesu li vatrogasci potrebni turističkom mjestu?

DVD DalmacijaTijekom ovogodišnje turističke sezone na području Splitsko-dalmatinske županije uložit će se 2,1 milijarda kuna, izvjestio je nedavno Mili Razović, direktor Turističke zajednice Županije splitsko-dalmatinske, koji je zajedno sa županom Sanaderom osim o aktivnostima za pripremu DVD Dalmacijaturističke sezone, izvjestio i o većoj brizi za vatrogastvo i potrebu značajnijeg ulaganju u zaštitu od požara. - Ove godine više sredstava uložit ćemo u poboljšanje kvalitete opreme za vatrogasce – rekao je župan Ante Sanader... Nisu vatrogasci "nepotrebni" u turizmu i u turističkim mjestima, da se iščitati logički zaključak. Baš naprotiv! No, eto, u nekim sredinama, poput naše, vatrogasce i njihove (i naše!) potrebe nastoji se marginalizirati, evidentne probleme "pomesti pod tepih", a njihovu važnu ulogu u zajednici baciti na "periferiju" općeg interesa. I to se zbiva, gle slučajnosti, baš u godini kad naši vatrogasci iz DVD "Dalmacija" proslavljaju 70 godina uspješnog i požrtvovnog rada ...

Požar poviše Dugog Rata

Piše: Mladen Banović

I onda, draga vladajuća koalicijo, vjerujem da znam Vaš odgovor na u naslovu (ne)potrebno postavljeno pitanjie - Jesu li vatrogasci potrebni turističkom mjestu?

DVD Dalmacija

No, eto, niste me baš djelima uvjerili da i doista mislite tako...

Ali naravno, ja sam samo jedan skribomanski raspoložen i očito neupućen mještanin, pa bih volio da oni, koji raspolažu s kvalitetnijim i konkretnijim informacijama, iskoriste ovaj medijski prostor i da nas upoznaju sa koracima i detaljima i načinima kako se misli kvalitetno rješiti trenutno gorući problem našeg beskućnika - Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Dalmacija"?

Požar poviše Dugog Rata