Dođite u Dalmaciju na seks, droge i house

Pod sloganom “Krojimo Hrvatsku po vašoj mjeri“ nudi se na web stranici PartyCroatia.com inovativan odmor u Zadru i Splitu, na Hvaru, Pagu i Korčuli. Namijenjen je “iznimno bogatim poduzetnicima između 25-35 godina, koji žele odmor isplaniran do posljednjeg detalja, a da i jednu minutu izgube na nepotrebne turističke zamke ili loše provode“, navodi se na stranici. Zanimljivo je pritom da ponuda sadrži i “upoznavanje i druženje s lokalnim stanovništvom”. Stranci su tako očito spremni platiti tisuće eura da bi im društvo tijekom jednog ili dva tjedna njihova godišnjeg odmora u Dalmaciji pravili Splićanin ili Hvaranka. A nema to nikakve skrivene veze s najstarijim zanatom na svijetu, riječ je o modernoj vrsti turističkog batlera, čije usluge su u bilo kojem trenutku dostupne klijentu ...

Web stranica PartyCroatia.com poziva strane bogataše na ludi provod s hrvatskim domorocima

Dođite u Dalmaciju na seks, droge i house


Ponuda obiluje videoporukama zgodnih pijanih djevojaka sa Zrća i Hvara, koje gostu kažu da ga jedva čekaju na našoj obali

Piše: Ivan Kaštelan / Slobodna Dalmacija
Foto: Jure Mišković / CROPIX

Odmor za takvoga gosta kreće iz Zagreba, gdje ga na aerodromu Pleso dočekuje besplatan prijevoz do hotela, a tamo party dobrodošlice i upoznavanje s domaćicom (ili domaćinom, ovisno o želji gosta) koja će, kako stoji na internetskoj stranici agencije, biti u svojem najboljem izdanju (“dress to kill“, odnosno, u slobodnom prijevodu, tako atraktivno odjevena da će vas zaboliti glava). Slijedi transfer do obale gdje ludi provod tek počinje, a gost na korištenje dobije mobitel s domaćom SIM karticom preko kojega mu je cijelo vrijeme na raspolaganju njegov domorodac“.

Bogate strance mame zgodne, pijane djevojke


Inovativna ponuda

Za ovu inovativnu ponudu u našem turizmu sa svojim je partnerima zaslužan Eugene Brčić koji je godinama živio u Australiji, a potom se odlučio vratiti u Hrvatsku. - Tu živim od početka rata jer mi se svidio usporeni tempo života, ali i osjećaj da mi je Europa na dlanu. Tijekom svojih brojnih putovanja nismo još naišli na sličan model u ponudi, pa nam je nit vodilja bila garantirati bogatom turistu dobar provod. Zaključak je bio da to može osigurati samo osoba koju ste dobro upoznali sa svim svojim željama i koja u malom prstu ima sve potrebne veze da svaki zahtjev ostvari u kratkom roku – kaže Brčić koji je svojedobno kao novinar radio za Associated Press.

Posao je pokrenuo prije godinu dana, a svakodnevno dobiva upite iz cijelog svijeta, od pojedinaca do multinacionalnih kompanija. A kako i ne bi. Atraktivno dizajniran web site obiluje fotografijama zgodnih pijanih djevojaka sa Zrća i Hvara, te njihovim videoporukama u kojima stranom gostu poručuju da ga jedva čekaju susresti na našoj obali ovoga ljeta. Dovoljno da se bogataši željni druženja dohvate novčanika.

Za one manje vizualne tipove, tu je i zanimljiv tekstualni sadržaj. “Osjetite originalnu i autentičnu Hrvatsku, spoj mediteranske kulture i balkanskog načina ugodnog življenja. Proživite kombinaciju pulsirajućeg modernog života, ispunjenog seksom, drogama i house glazbom, a sve to uz srednjovjekovne običaje ribarenja u zoru, pečenja domaćeg kruha i proizvodnje vina.

 “Provod života u turističkoj hit destinaciji“ ipak ima svoje mane koje su kao prava zamka postavljene za neupućene. Primjerice, kaže se da “PartyCroatia.com osigurava i ulazak u VIP klubove u kojima ćete dobiti takav tretman da će vas ubrzo svi željeti upoznati“. Voljeli bismo i mi saznati gdje su ti luksuzni klubovi na našoj obali, posebice u Splitu i Zadru.


Provod života

Ponuda se nastavlja zanimljivim upozorenjima, poput “Najbolja mjesta obično nisu dostupna turistima i onima koji ne govore hrvatski, jer su udaljena od turističkih zona“ (ne misle valjda na jedini hvarski klub Carpe Diem, koji će ugledati odmah po silasku s katamarana), ili “Noćni život u Hrvatskoj drastično se mijenja svakog tjedna. Na primjer, u istom klubu može vas jednu večer dočekati gay večer, a drugu tulum za one starije od 40 godina“.

Za sav ovaj ekskluzivni tretman, većinom zapravo umjetno stvoren, gost će za sedam dana platiti od minimalno 1100 eura (bez avionske karte, hrane i pića), pa sve do vrtoglavih šest tisuća eura (ovisno o kvaliteti smještaja).

- Unatoč velikom zanimanju svih medija, nismo trenutačno spremni davati šire intervjue jer nam reklame na domaćem tržištu samo otežavaju posao. A kopiranje naše ponude bi nam svojom lošom kvalitetom samo kvarilo reputaciju. Isključivo radimo sa stranim turistima, pa nam reklama nije potrebna. Nama je vrhunska usluga na prvom mjestu jer se o nama priča u visokom društvu od New Yorka do Monaka i to nam je glavni način privlačenja novih klijenata – dovršava nam svoju priču Eugene Brčić.

Unatoč sitnim preuveličavanjima, može mu se zaista odati priznanje za originalnost, jer poznato je kako je proizvod dobar samo onoliko koliko ga dobro upakiraš.


Hedonistički raj za Hollywood

PartyCroatia.com posebno ističe svoju ponudu na Hvaru, za koji kaže kako je dugi niz godina bio skriveni raj za zapadnu aristokraciju i milijardere, hollywoodske glumce s A- liste i sportske zvijezde, uz napomenu da goste ne bi trebalo začuditi ako u ovoj hedonističkoj oazi susretnu Toma Cruisea, Paris Hilton ili Billa Gates.

Povezani članci

Who's Online

We have 145 guests and no members online