Licencije za 72 raftingaša

U Mićanovim dvorima u Obrovcu prije nekoliko dana završena je edukacija za skipere i vodiče raftinga nakon koje je 72 polaznika iz čitave Hrvatske dobilo jednogodišnje licencije. Edukacija je provedena u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske gorske službe spašavanja i Rafting sekcije Hrvatskog kajakaškog saveza. - Ove jednogodišnje licencije zapravo su prijelazno rješenje. To znači da svatko tko se i dalje želi baviti raftingom, iduće godine obvezno mora nastaviti školovanje. U protivnom licencija istječe do konca 2009. - kazao nam jedan od inicijatora obuke i licenciranja Ðuro Župan iz Riva rafting centra, dodajući kako je inicijativa pokrenuta ponajprije zbog sigurnosti i legalnosti posla ...

ZAVRŠILA OBUKA ZA VODIČE

Licencije za 72 raftingaša

Zbog sigurnosti posla voditelji raftinga prošli su edukaciju te dobili jednogodišnju licenciju koju treba obnavljati

Piše: S. Domitrović / EPEHALicencije za raftingaše
Izvor: Slobodna Dalmacija

Edukacija, teorijska i praktična, provedena je tijekom dva dana, a osmero predavača iz HGSS-a održali su niz predavanja od osnovnih tehnika spašavanja, preko raznih načina transporta unesrećenih osoba, korištenja opreme i tehničkih pomagala sve do kartografije i prve pomoći.

- Ovo tzv. prijelazno razdoblje vrijedit će samo iduće godine kada bi trebali biti gotovi i pravilnici o provođenju izobrazbe za rafting i kajak - najavio je Župan.