Mirror: Hrvatska među 'najcool' destinacijama za Britance

Britanski "Mirror" izabrao je Hrvatsku, Egipat, Tursku i Mađarsku za najatraktivnije i "najcool" destinacije za britanske turiste ove godine. U njima će otočani, tvrdi "Mirror", moći dobiti najbolju vrijednost za svoj novac. Tek što su u okolnostima žestoke financijske krize i jakog pada funte prebrodili stres novogodišnjih blagdana, Britanci su pred novom dilemom: gdje sa svojom slabašnom valutom ići na ljetovanje, tj. gdje mogu dobiti najviše za novac koji planiraju potrošiti...

 TURIZAM

 Hrvatska među 'najcool' destinacijama za Britance

Piše: Olivija Gustin Čuljak / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovor su ponudili novinari "Mirrora" koji kažu da Grčka i Španjolska i dalje ostaju visoko na listi, ali da se i izvan eurozone može uživati u suncu, moru i Dubrovnikpogledu. Među njihova četiri favorita izvan EU prva je detaljno predstavljena Hrvatska, od Opatije do juga zemlje i Slavonije.

Cijene u hotelima, restoranima, spa centrima, te putovanja brodom, obično su oko 20 posto niže nego u ostalim europskim zemljama, premda u sezoni znaju nešto porasti, navodi britanski list koji donosi da se za jednu funtu dobiju 7,34 kune.

Hrvatska nudi za svakoga ponešto, pa se parovima preporučuje dolazak u Dubrovnik. Uz kamene ulice Grada nanizani su barovi i restorani koji su posebno ugodni na večer, dok se dnevne gužve turista s cruisera mogu izbjeći odlaskom na neki od obližnjih otoka.

U lipnju se na otoku Korčuli, nedaleko od Dubrovnika otvara romantični hotel s pet zvjezdica, u palači Lešić-Dimitri, obnovljenoj biskupskoj palači iz 18. stoljeća sa šest apartmana inspiriranih putovima svile Marka Pola, najavljuje britanski list koji ljubiteljima zdravstvenog turizma preporučuje predivni povijesni gradić Lovran na Opatijskoj rivijeri gdje je i atraktivna Villa Astra.

Uz uživanje u šljunčanim plažama i kristalno čistom moru, one koji na ljetovanje odlaze s obiteljima u Hrvatskoj očekuje i niz dobrih hotela poput Falkensteiner hotela Diadora s četiri zvjezdice, a zemlja je podjednako zanimljiva i mladima koji putuju s ruksacima, zainteresiranima za promatranje ptica u Kopačkom Ritu, fotosafari na Velebitu, kušanje vina u Slavoniji, te rafting i mnoge druge aktivnosti.

U Hrvatsku se može otputovati zrakoplovima niskotarifnih kompanija poput Thomson Airways, EasyJet, Flybe, Ryanair i Jet2.com.

Jednako detaljno predstavljen je i Egipat gdje se smještaj u hotelima s pet zvjezdica često može dobiti po cijenama hotela sa zvjezdicom manje.

Za Tursku se kaže da je zemlja sunca od travnja do listopada, dobrih plaža, Budimpeštaprijateljskih lokala gdje je "koliko lijepo toliko i jeftino". Sada je vrlo jeftina i Mađarska u kojoj su cijene gotovo bagatelne, pa je pravo vrijeme za upoznavanje s ljepotama Budimpešte, preporučuje "Mirror" svojim
čitateljima.

Britanski Mirror podsjeća svoje čitatelje da njihova funta više nije dovoljna za kavu s mlijekom u Parizu niti za pržene krumpiriće u španjolskom Benidormu. Stoga za bijeg od neizbježne britanske kiše preporučuju zemlje izvan eurozone.

Povezani članci

Who's Online

We have 120 guests and no members online