Rusima predstavljena hrvatska turistička ponuda

U Moskvi je u utorak, u povodu privremenog ukidanja viza za ruske građane (od 1. svibnja do 31. listopada), predstavljena hrvatska turistička ponuda. U sklopu prezentacije, koju su pratili predstavnici ruskih agencija i turoperatora, održana je i dobro posjećena konferencija za pedesetak novinara kojoj je domaćin bio hrvatski veleposlanik u Rusiji Nebojša Koharević. Predstavljajući novosti u hrvatskoj turističkoj ponudi ove godine, istaknuo je kako je za ovu sezonu dogovoreno da ruski zrakoplovi starije proizvodnje mogu sletjeti u hrvatske zračne luke, što je još jedan poticaj za dolazak ruskih turista kojih je u Hrvatsku, većinom u Istru i Dalmaciju, prošle godine došlo 175.000, a ostvarili su 1,4 milijuna noćenja, što je u odnosu na godinu prije porast od 11 posto ...

Dobro došli!
 

 Izvor: HINA
 

Mjeru privremenog ukidanja viza predstavio je državni tajnik Branko Grgić naglasivši da je riječ o mjeri iz Akcijskog plana za turizam koja bi trebala olakšati putovanje ruskih građana u Hrvatsku.

otok Hvar


Predstavljajući novosti u hrvatskoj turističkoj ponudi ove godine, ravnatelj Uprave za turističku politiku, tržište i međunarodnu suradnju Ministarstva turizma Želimir Kramarić istaknuo je kako je za ovu sezonu dogovoreno da ruski zrakoplovi starije proizvodnje mogu sletjeti u hrvatske zračne luke, što je još jedan poticaj za dolazak ruskih turista.
 
Iz Rusije je u Hrvatsku, većinom u Istru i Dalmaciju, prošle godine došlo 175.000 turista koji su ostvarili 1,4 milijuna noćenja, što je u odnosu na godinu prije porast od 11 posto.

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online