Skoro uspjela akcija 'kako razjuriti turiste'

Goste koji su već platili smještaj mogla bi umjesto piva i soka u hladnjaku apartmana dočekati zatvorena vrata jer agencija njihov novac nije proslijedila vlasniku apartmana... piše Marija Crnjak u današnjem Poslovnom dnevniku... Doista, teško je i zamisliti što bi se hrvatskom turizmu dogodilo kad bi se u jeku sezone objavio stečaj u jednoj od najvećoj turističkoj grupaciji, ne samo stotinama poslovnih partnera grupe adriatica.net već i gostima koji bi taj slom i te kako osjetili na svojim leđima. Srećom, ova vijest koja je sredinom tjedna procurila u javnost navodno je "samo" trač. Ali kamo sreće da sve ostalo u hrvatskom turizmu privlači i mazi one čijim se novcima nadamo. Sezona tek što je počela, a medije su zasule vijesti koje čine upravo suprotno, ali na žalost su istinite i podsjećaju više na akcijske filmove katastrofe nego idiličan odmor na Jadranu. u Dubrovniku golobradi momci demolirali BG automobil, huligani iz Vodica ganjali Dinamova golmana, pa malo "prave akcije", bomba pod automobilom u Šibeniku koja je ozlijedila tri osobe, od toga dva turista, pa požar odlagališta smeća kod Biograda ...

TURIZAM I MI

Uspjela akcija 'kako razjuriti turiste'


 Piše: Marija Crnjak / Poslovni dnevnik
 Izvor: Poslovni dnevnik


Goste koji su već platili smještaj mogla bi umjesto piva i soka u hladnjaku apartmana dočekati zatvorena vrata jer agencija njihov novac nije proslijedila vlasniku apartmana.

Teško je i zamisliti što bi se hrvatskom turizmu dogodilo kad bi se u jeku sezone objavio stečaj u jednoj od najvećoj turističkoj grupaciji, ne samo stotinama poslovnih partnera grupe adriatica.net već i gostima koji bi taj slom i te kako osjetili na svojim leđima.

Zaustavio bi se kakav-takav protok novca i dovelo u pitanje poslovanje mnogih agencija i iznajmljivača koji već ionako muku muče s naplatom. Goste koji su već platili smještaj mogla bi umjesto piva i soka u hladnjaku apartmana dočekati zatvorena vrata jer agencija njihov novac nije proslijedila.

Ne samo da tim gostima ne bi palo na pamet opet se uputiti na Jadran, već i svima koji čuju za njihove nezgode, preko medija ili usmenom predajom.

Doduše, i samo plasiranje informacije u javnost opasna je poruka koja bi mogla utjecati na percepciju spomenute tvrtke ili pak izmjenu nekih odluka. Teško je u brojkama predvidjeti posljedice, i zato sva sreća što je vijest koja je sredinom tjedna procurila u javnost navodno samo trač. Ali kamo sreće da sve ostalo u hrvatskom turizmu privlači i mazi one čijim se novcima nadamo.

Sezona tek što je počela, a medije su zasule vijesti koje čine upravo suprotno, ali na žalost su istinite i podsjećaju više na akcijske filmove katastrofe nego idiličan odmor na Mediteranu.

Za početak nekoliko zločina iz mržnje. U Župi Dubrovačkoj ispred hotela Plat domaći dečki demolirali su automobil poznatoga beogradskog odvjetnika Branislava Popovca. Kažu, vijest je glasno odjeknula u Srbiji gdje srce sve tiše "kaže leto, kaže Jadran".

Proteklog vikenda huligani iz Vodica ganjali su Dinamova golmana Filipa Lončarića, gađali auto kacigom, kamenjem... Pa malo prave akcije, bomba pod automobilom u Šibeniku koja je ozlijedila tri osobe, od toga dva turista.

Politika, mafija, ljubavni trokut, ne zna se. A onda prava drama u Biogradu, požar odlagališta smeća Baštijun, koji traje danima i truje stanovnike okolnih naselja, pri čemu se ne zna ni što gori zbog "neimanja" sredstava da se smetlište sanira, kako kaže koncesionar.

Apokaliptični oblaci smrdljivog doma obavijaju Biograd, Pakoštane, Vransko jezero, spominje se ekološka bomba, a turisti polako pakiraju kufere. Kažu, nije to prvi put...

Zaludu stoga sve pare Hrvatske turističke zajednice za promociju turizma i priopćenja prema kojima "za hrvatski turizam nema nepoželjnih gostiju, a gosti iz svih zemalja su dobrodošli".

Da je to još samo jedna floskula, pokazuju svakodnevno domaći "ambasadori" turizma.

Tko ih samo takve napravi?

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and no members online