Podstrana: Skupna izložba Likovne udruge 'Ante Kaštelančić'

Fešta o ujanakaU sklopu Postranjskog ljeta, u Gornjoj Podstrani pred više stotina  mještana, otvorena je skupna izložba slika članova Likovne udruge "Ante Kaštelančić". Na izložbi svoje radove izlažu; Vanja Božiković, Nikša Erceg, Marija Jovanović, Petra Jovanović, Zlatko Juras, Anita Latković, Slavica Marić, Daniela Melić i Dora Vlaić, a u radovima prevladavaju motivi Dalmacije. Nakon izložbe slika, u prepunom gledalištu  održana je treća manifestacija "Fešta o ujanaka“ (kako se lokalno kaže za feštu ulja), na kojoj je prikazana 33. uzorka maslinova ulja ...

PODSTRANA

Skupna izložba Likovne udruge 'Ante Kaštelančić' i Fešta o ujanaka

Tekst i foto: Davor Grgat

Fešta o ujanakaNa otvaranju izložbe prisutnima se obratila Marija Jovanović, predsjednica  udruge i zahvalila na tako velikom interesovanju  za ovu umjetnost. Tom prilikom Jovanović je kazala kako su članovi udruge uspješno nastupali na  brojnim izložbama u Poljicima, te u Splitsko-dalmatinskoj županiji i šire, što ih ćini prepoznatljivima u ovom dometu likovne umjetnosti.

Nakon izložbe slika, u prepunom gledalištu  održana je treća manifestacija „Fešta o ujanaka“ (kako se lokalno kaže za feštu ulja), na kojoj je prikazana  33 uzorka maslinova ulja koje je testirala Zlatka Knezović, dipl.ing. kemije s Zavoda za javno zdravstvo.

- "Od 33 uzorka maslinova ulja" - ističe Jozo Žanić, predsjednik udruge maslinara "Toč“- "imali smo 14 ekstra djevičanska uzorka, dakle 14 zlatnih medalja, 10 srebrenih medalja i 6 diploma, što je veliki pomak u odnosu na prije tri godine...“.

Feštu o ujanaka uz dožupana Antu Šošića, Mladena Bartulovića, načelnik Općine Podstrana posjetitli su i predstavnici strukovnih instituta koji su obečali tješnje surađivati sa članovima udruge maslinara iz Podstrane.

Povezani članci

Who's Online

We have 181 guests and no members online