Kogo: Zrele crvene paprike i paprika za začin

Četvrtkom u gastro-serijalu objavljujemo recepte za konzerviranje povrća, a za danas je Kogo pripremio recepte za paprike. Evo kako konzervirati zrelu crvenu papriku: papriku operi, dobro obriši da bude suha, očisti od sjemenki i samelji kroz stroj za mljevenje mesa i to tri puta. Zatim se doda za polovicu soli, dobro izmiješa i stavi u čiste suhe staklenke. Njih se zaveže i spremi na suho zračno mjesto. Troši ih se isto kao i paprike ili konzerve od rajčica. Može se uzeti i veće staklenke, jer sol čuva da se ne kvari, pa se uzme iz staklenke sa suhom žlicom kad treba.

Piše: Kogo

Paprike za začin

Uzme se 40 komada crvene paprike, očisti se od sjemenki i sitno izreže, zatim se uzme 16 glavica kapule isto se izreže i stavi u široku teću i toliko vode da pokrije masu. Kuha se zatim da omekša. Ako je isuviše vode odlije se, masu se pasira, doda 3 žlice soli i 1 žlicu kristal šećera.

Skuha se pekmez da postane gust. Doda se još malu žličicu (kućarin) octene esencije, dobro izmiješa, nalije u zagrijane boce i kad se ohladi zaveže se i kuha u pari 20 minuta.

Spremi se zatim na hladno i upotrebi kao začin.

Povezani članci

Who's Online

We have 115 guests and no members online