Kogo: Rum na III način i razno voće u rumu

I ove srijede u gastro-serijalu objavljujemo recepte za rum koje je Kogo vrijedno prikupio. Rum na treći način se priprema tako da se užuti 4 kocke šećera, nalije 1 litra destilirane vode, ½ šipke vanilije, 5-6 suvica i komadić limunove kore. Kada zakipi opjeni se i pusti ohladiti. U ohlađenu vodu se doda ½ litre vinskog alkohola  i 17 dkg ekstrakta od ruma. Ako se upotrijebi rakija umjesto alkohola, onda treba uzeti ½ litre vode i ½ litre rakije i u ohlađeno uliti ekstrakt ...

Piše: Kogo

Razno voće u rumu (tutti frutti)

U jednu flašu od 4-6 l zapremine, nalije se ½ l ruma, ½ l domaće rakije, uspe 50 dkg prosijanog šećera u prahu i 25 dkg opranog, očišćenog, prvog sezonskog voća. Zatim se dodaje kako koje stiže i dozrijeva. (Trešnje crne i bijele, višnje, ribizle, ogrozd, razne vrste grožđa tvrdih boba-muškat, kupine, jagode, kruške, kajsije, bijele i plave šljive, breskve). Doda se još šipka sočne vanilije, komad cimeta i 5-6 klinčića.

Svaki put se izmjeri, opere voće i doda u flašu šećera na polovinu koliko je voće težilo. Najkasnije 4 tjedna nakon posljednjeg ulaganja dodaje se još 3 dcl ruma.

Rum iz voća se može upotrijebiti kao dodatak limunadi, soda vodi ili čaju.

Povezani članci

Who's Online

We have 217 guests and no members online