Kogo: Pudinzi (od palačinka, od ruma i od kruha)

Pudinzi su ove subote tema našeg gastro-serijala. Evo što je Kogo pripremio... Za pripravu pudinga od palačinka prvo se naprave palačinke od 3 jaja, 3 dcl mlijeka i 3 žlice brašna. Ispržene se režu na rezance. Kalup pudinga se premaže mašću i pospe brašnom. Naspe se izmjenično red rezanaca i polije preljevom dok se ne potroši. Preljev: 2 dcl mlijeka, 3 žutanjka, 5 dkg vanilijinog šećera i 5 dkg isjeckanih bajama kuha se na pari ¾ sata. Oprezno se kalup okrene i puding strese u zdjelu pa premaže pekmezom od kajsija ...

Piše: Kogo

Puding od ruma

Miješa se dobro 1 cijelo jaje, 5 žutanjaka, 15 dkg šećera, 5 dkg isjeckanih bajama, 10 dkg mrvica od crnog kruha namočenih u rumu, sitno izrezanu koru od 1 limuna, cimeta, par klinčića u prahu i snijeg od 5 bjelanjaka. Ovo se izmiješa, ulije u namazani kalup pudinga i kuha na pari ¾ sata. Kad je gotov služi se sa prelivom od naranče.

Preljev: U lončiću se dobro prokuha 2 dcl soka od naranče, 1 dcl soka od limuna, 1 dcl vode, 18 dkg šećera i 2-3 žutanjka.

Masa se izmiješa i polije preko pudinga.


Puding od kruha

Miješa se 5 dkg maslaca, doda 4 žutanjka jedan po jedan, žlicu šećera, 1/8 l hladna mlijeka, žlicu suvica, komadić bijelog kruha veličine bublice izrezanog na komadiće i poprženog  na žlici masla i napokon snijeg od 4 bjelanjka.

Sve skupa se zamiješa, kalup premaže maslom, na dnu stavi par žlica marmelade od kajsija i naspe smjesa. Dobro se poklopi i kuha u vrućoj vodi 1 sat.

Povezani članci

Who's Online

We have 202 guests and no members online