Koliko bi ste vi čekali ljubav?

Ljubav u doba kolereKaže se da je ljubav nešto najvrednije na svijetu. No, isplati li se čekati je pedeset godina, napisati par ljubavnih pisama i zatim je opet čekati niz godina? ... 'Ljubav u doba kolere' bezvremenska je ljubavna priča snimljena prema istoimenom romanu nobelovca Gabriela Garcie Marqueza. Smještena u magični grad Cartageñu, bavi se čovjekom koji pedeset godina čeka da upozna ženu svog života i osjeti što znači istinska ljubav ...

Izvor: Filmski.net

Florentino Ariz (Javier Bardem), pjesnik i telegrafist konačno se zaljubljuje kada ugleda Ferminu Dazu (Giovanna Mezzogiorno) kroz prozor vile njenog oca. Serijom strastvenih pisama Florentino polako budi njene osjećaje, ali kada za to sazna njen otac, razbjesni se i zaklinje da će ih razdvojiti zauvijek.

Tijekom godina, Fermina se uda za sofis­ticiranog aristokrata Dr. Juvenala Urbina (Benjamin Bratt), koji je u Cartageñu donio red i medi­cinu, pobijedivši ozbiljnu epidemiju kolere. Nakon mnogih godina provedenih u Parizu, bračni par Urbino vraća se u Cartageñu. Fermina je već skoro zaboravila na platonsku ljubav iz prošlosti, međutim Florentino nije zaboravio nju.

'Ljubav u doba kolere' režirao je Mike Newell, poznati britanski režiser koji je radio na filmskim hitovima kao što su 'Četiri vjenčanja i sprovod' i 'Harry Potter i Plameni pehar', a scenarija se uhvatio oskarovac Ronald Harwood ('Pijanist'). Zaista impresivna filmska ekipa koja, prema kritičarima s Rotten Tomatoesa, nije opravdala svoju reputaciju.

Zanimljivo je da je Marquez godinama odbijao adaptaciju knjige, a u jednom je intervjuu izjavio da je primio (pa i odbio) čak pedeset različitih ponuda za adaptaciju baš ovog djela, iako ne spominje s kojom motivacijom. Upućeni kažu da se New Line s njim natezao petnaestak godina, a popustio je tek nakon ponuđenog mu višemilijunskog ugovora.

Kako god bilo, film je napravljen i sigurno je da će usprkos lošim kritikama pronaći svoju publiku jer se temelji na jednom od književnih klasika, a uz to govori o vječno interesantnoj temi – ljubavi.

ljubav u doba kolere

Povezani članci

Who's Online

We have 269 guests and no members online