Knjige: 'Tkanje života' autorice Mirjane Krizmanić

Knjiga "Tkanje života" zbir je znanstvenog i životnog iskustva najuglednije hrvatske psihologinje prof.dr. Mirjane Krizmanić, te predstavlja self-help priručnik koji je nastao kao odgovor hrvatskih psihologa na brojne strane psihološke priručnike u kojima se nude univerzalni, ali vrlo često i potpuno neprimjenjivi recepti za sreću. Posebnost ove knjige nalazi se u autoričinom nastojanju da ne nudi "ružičaste naočale" nego da na realan način približi čitatelju razlikovanje životnih činjenica na koje možemo imati utjecaj od onih koje uz sav napor ne možemo promijeniti ...

 KNJIGE

 Izvor: Profil

Naziv knjige "Tkanje života" zapravo je slikoviti prikaz kojim autorica zagovara tezu da sve što smo dobili rođenjem, uključujući i okolinu u kojoj smo se rodili, su samo početne niti tkanja na kojemu ćemo sami dalje tkati tkanje našega života.

Mirjana Krizmanić

Životni ciljevi, religioznost, smrt bližnjih, suočavanje sa neuspjesima, bolni događaji, samo su neki od naslova koje prof. Krizmanić obrađuje u knjizi, a koji su se desili ili će se tek desiti svakome od nas.

Prof. dr. Mirjana Krizmanić jedna je od najpopularnijih hrvatskih znanstvenica poznata na području svih zemalja bivše Jugoslavije, a na čijoj su Katedri za kliničku psihologiju u posljednjih trideset godina stasale generacije današnjih psihologa.

Povezani članci

Who's Online

We have 112 guests and no members online