Novi roman Harukija Murakamija - '1Q84'

haruki marukamiNovi roman najprevođenijeg japanskog književnika Harukija Murakamija, autora niza uspješnica poput "Moj slatki Sputnik", "Norveške šume" i brojnih drugih, njegov prvi roman napisan poslije petogodišnje stanke, postao je uspješnica i prije nego je stigao na police knjižara, što se očekuje u petak. Kao i kod nekih njegovih prethodnih djela, njegov novi roman "1Q84" je složena i nadrealistična priča u kojoj se miješaju kronološka razdoblja dvaju likova, muškarca i žene koji traže jedno drugo. Kroz njihove misli i iskustva, što uključuje ubojstvo i povijesne reference, knjiga istražuje socijalna i emocionalna pitanja iz područja vjere, nasilja, obiteljskih veza i ljubavi ...

KNJIŽEVNOST

Murakamijev novi roman hit i prije prodaje

Izvor: HINA, Slobodna Dalmacija

haruki murakami- To je nevjerojatno. Ljudi se naprosto bore za njegov posljednji roman - rekao je Takashi Machii, glasnogovornik Murakamijeva izdavača koji je povećao nakladu na 480.000 primjeraka pošto je zaprimio val narudžbi.

Haruku Murakami (60), jedan od najprevođenijih japanskih književnika, autor je niza uspješnica, poput "Norveške šume", dok su na hrvatski prevedene "Pleši, pleši, pleši", "Moj slatki Sputnik", a prema mnogima on bi mogao biti prvi na popisu japanskih kandidata za Nobelovu nagradu za književnost.

Vještom marketinškom strategijom, izdavač je sadržaj njegova nova romana držao tajnom, a piščevi poklonici naručili su knjigu znajući samo njezin naslov "1Q84", što se može čitati kao "1984" na japanskome.


Par riječi o piscu

haruki murakamiHaruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine. Autor je romana Lov na divlju ovcu, Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta, Norveška šuma, Pleši pleši pleši, Ljetopis Ptice-rugalice, Južno od granice, zapadno od Sunca, Moj slatki Sputnik, Kafka na obali; publicističke knjige Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha, te zbirki pripovijedaka Slon nestaje i Nakon potresa.

Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući odnedavno i uglednu nagradu Jomimuri. Djela su mu prevedena na dvadeset i sedam jezika.

Murakami, koji živi u Sjedinjenim Državama, čvrsto čuva svoj privatni život.

Povezani članci

Who's Online

We have 171 guests and no members online