Počinju 9. Dani kršćanske kulture

Dani kršćanske kultureU subotu, 16. ožujka po deveti put svečano će biti otvorena međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture. Manifestaciju će u crkvi sv. Frane na obali u Splitu u 11 sati otvoriti splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. Marin Barišić. Po otvaranju bit će upriličeno predstavljanje slika križnoga puta i monografije "Križnoga puta u crkvi sv. Frane na obali" akademskog slikara Vasilija Josipa Jordana. U glazbenom dijelu programa nastupit će mješoviti pjevački zbor Vox animae pod ravnanjem Tomislava Veršića ...

DANI KRŠĆANSKE KULTURE

Istoga dana, s početkom u 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata započinje filmski program manifestacije gdje će prvoga dana manifestacije biti prikazani filmovi "Hrvatska glagoljica" i "Glagoljaši" redateljice Sussane Čaić, nastali prema scenariju akademkinje Anice Nazor i Sussane Čaić, koji govore o hrvatskoj glagoljaškoj baštini.  

U velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u 19 sati biti će održan koncert Hrvatskog katoličkog radija na kojem će nastupiti VIS Izidor, VIS Sperantes, Papa Band, VIS Mihovil, VIS Dominik - generacija 80-ih, VIS Gospa od zdravlja te Klapa sv. Juraj HRM.

U subotu, 16. ožujka u 19 sati u atriju palače Sponza biti će održano otvaranje manifestacije u Dubrovniku, a manifestaciju će otvoriti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

U devetoj godini održavanja u sklopu manifestacije "Dani kršćanske kulture" biti će dodijeljena i tradicionalna nagrada "Andrija Buvina" za doprinos kršćanskoj kulturi, a ovogodišnja laureatkinja je povjesničarka i književnica Nevenka Nekić koja je dala svoj pečat kulturi uopće u proteklih pola stoljeća umjetničkoga rada, a  na osobit način kulturi kršćanskog nadahnuća plodnim stvaralaštvom na polju književnosti, filma, slikarstva,..

Cjelokupan program ovogodišnjih "Dana kršćanske kulture" dostupan je na www.danikrscanskekulture.info .

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online