Pjesma i ples u raju na Cetini

Večer folklora ispred Caspera u DućamaTijekom srpnja i kolovoza svake se srijede u nadaleko poznatom izletištu "Radmanove Mlinice" održavaju folklorne večeri na kojima brojne goste pjesmom i plesom zabavlja KUD "Dalmacija" iz Dugog Rata. Na repertoaru toga plesnog ansambla nalaze se pjesme i plesovi iz svih krajeva Lijepe naše, kao i iz susjedne BiH, oslikavajući na taj način dio kulturne baštine tih krajeva, što nailazi na velik interes stranih i domaćih gostiju, pa je pravo umijeće tijekom tih mjeseci naći slobodno mjesto Radmanovim mlinicama ...

FOLKLORNE VEČERI OŽIVILE RADMANOVE MLINICE KOD OMIŠA

Pjesma i ples u raju na Cetini

Piše: Mladen Nejašmić /Slobodna Dalmacija/

Radmanove MliniceNa samo 6 km od Omiša, tik uz Cetinu, krašku ljepoticu koja je na svom putu prema moru usjekla veličanstveni kanjon, i koja je stoljećima prije pokretala mlinska kola i zatim nalazila svoj smiraj u dodiru s morem, nalazi se sada već nadaleko poznato izletište s restoranom Radmanove mlinice.

U tom spoju brzaca i mirnog toka već u 17. i 18. stoljeću spominju se mlinice koje svoj procvat doživljavaju stoljeće kasnije, kad ih preuređuje obitelj Radman, po kojoj i danas nose ime. Danas su Radmanove mlinice, zahvaljujući koncesionaru Damiru Rogošiću, uređene kao izletište u kojemu se u svježini krošnji visokih stabala, spokoju kamenih mlinskih kola, sunčanom satu, s lijenim pastrvama u otvorenom bazenu, osjeća ladanjski duh proteklog vremena.

Radmanove mliniceBrojni turisti s omiške i makarske rivijere još su davno otkrili sve čari tog izletišta, gdje osim mira, ljepote i odmora u sukobu Mediterana i kontinenta, rijeke i mora, juga i bure, mogu uživati u autohtonim delicijama kao što su kruh ispod peke, soparnik, pršut, sir, a neizostavan dio gastronomske ponude su pastrve, jegulje, žabe, kao i ostali riječni specijaliteti.

Gostima su na raspolaganju sportski i rekreativni sadržaji kao što su odbojka na pijesku, boćarski tereni, igrališta za djecu, kanui, ribolov, te kao atrakcija rafting od Penšića do Radmanovih mlinica.

Nastup KUD-a "Dalmacija" na večerima folklora/Tijekom srpnja i kolovoza svake se srijede u nadaleko poznatom izletištu "Radmanove Mlinice" održavaju folklorne večeri ma kojima brojne goste pjesmom i plesom zabavlja KUD "Dalmacija" iz Dugog Rata. Na repertoaru toga plesnog ansambla nalaze se pjesme i plesovi iz svih krajeva Lijepe naše, kao i iz susjedne BiH, oslikavajući na taj način dio kulturne baštine tih krajeva, što nailazi na velik interes stranih i domaćih gostiju, pa je pravo umijeće tijekom tih mjeseci naći slobodno mjesto Radmanovim mlinicama.

rijeka CetinaDamir Rogošić: Otkrili su nas, osim drugih, još Korejci i Litvanci/Mirko KOVAČEVIĆUz već tradicionalne goste Čehe, Slovake, Nijemce i Francuze, prema riječima Damira Rogošića, Radmanove mlinice su otkrili Korejci, Španjolci, Rusi, te prvi put Litvanci, koji su uz gastroponudu prilagođenu tradicionalnoj kuhinji mogli uživati u jedinstvenoj prirodi.

Povezani članci

Who's Online

We have 101 guests and no members online