Rječilište - večer poezije u Omišu

večer poezije

U utorak, 23. listopada 2012. s početkom u 19:30 sati, u Narodnoj knjižnici u Omišu održati će se večer poezije. Mahom splitska ekipa pjesnika koja se svakog utorka okuplja u klubu Ghetto dolazi u grad na ušću Cetine ruku punih stihova, nadajući se da ćete ih dočekati i svojim pjesmama - te im se pridružiti u čitanju poezije ...

VEČER POEZIJE

Rječilište - večer poezije u Omišu

Koncept Rječilišta je jednostavan: svi su dobrodošli doći i čitati poeziju, bilo svoju ili tuđu. Jednako su bitni i oni koji pišu i oni koji dolaze "samo" slušati ili podijeliti stihove poznatih pjesnika.

Rječilište nije registrirano, postoji i opstaje isključivo iz ljubavi i entuzijazma. Program je to koji je zaživio u Splitu s ciljem promicanja poezije. Prvo Rječilište je održano 19. listopada 2010. i otada broji pedeset službenih okupljanja.

večer poezije

U studenom 2011. objavili su zbornik u kojem se našlo 12 autora, redovitih Rječilištaraca: Željko Barišić, Franko Bušić, Andrija Crnković, Ivana Čagalj, Irena Delonga, Marijo Glavaš, Siniša Kekez, Ružica Knezović, Tonita Popović, Dragan Smolčić, Nada Topić i naš već sad legendarni Tugaranin Ivan Sorić - Suri.

Rječilište okuplja različite ljude različitih profesija, a svima je zajednička ljubav prema poeziji, o kojoj se kroz Rječilište na neformalnim okupljanjima, pri kojima nije važno čitaju li se vlastiti ili tuđi stihovi, nema mikrofona, reflektora, vremenskog ograničenja, poezija razgovara, sluša i uči.

večer poezije

Povezani članci

Who's Online

We have 360 guests and no members online