'Večer klavirskih koncerata' u HNK Split

Lovre MarušićSimfonijski orkestar splitskog Hrvatskog narodnog kazališta će u četvrtak izvesti koncert pod nazivom "Večer klavirskih koncerata". Izvedbom će ravnati maestro Ivan Repušić, a kao solisti nastupit će pijanisti Lovre Marušić, Dmitrij Vlasjuk i Katja Repušić. Koncert u HNK Split počinje u 19.30 sati, a održava se povodom obilježavanja dviju vrijednih donacija koje su Orkestar Opere HNK Split i splitska nacionalna kazališna kuća dobili od Zagrebačke banke..., piše Glas Dalmacije ...

Izvor: Glas Dalmacije

Na programu Večeri klavirskih koncerata bit će izveden Drugi koncert za klavir i orkestar u B-Duru op. 19 Ludviga van Beethovena, Klavirski koncert u a-molu Edwarda Griega, op. 16, te Drugi klavirski koncert Sergeja Rahmanjinova u c-molu, op. 18.

Uz Orkestar splitske Opere kojom će dirigirati njen ravnatelj Ivan Repušić publici će se predstaviti i troje pijanista mlađe generacije: Lovre Marušić, Dmitrij Ulasjuk i Katja Repušić.

Lovre Marušić

Lovre Marušić mladi je hrvatski pijanist iz Omiša, koji je nakon osnovnog glazbenog školovanja u Omišu i Splitu i brojnih zapaženih nastupa te nagrada, svoje školovanje nastavio na Centralnoj muzičkoj školi pri prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski.

Lovre Marušić

Bjeloruski pijanist Dmitrij Ulasjuk za svoje je muziciranje dobio više uglednih nagrada na nizu međunarodnih takmičenja, a redovito nastupa na koncertima i u sklopu festivala u Bjelorusiji, Ukrajini, Poljskoj, Njemačkoj, Estoniji, Japanu, Sjedinjenim Državama i u Kini.

Katja Repušić diplomirala je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, gdje je, u klasi prof. Pavice Gvozdić 2005. i magistrirala.

Povezani članci

Who's Online

We have 297 guests and no members online