Cinestar Split: Prvo potpuno digitalno kino u Hrvatskoj

KinoNa mjestu ugašenog "Broadwaya" u PC Joker u četvrtak će "Cinestar", najveći hrvatski lanac kino dvorana, i službeno otvoriti vrata svog splitskog multipleksa sa pet moderniziranih i potpuno digtaliziranih kino dvorana. U proteklih mjesec dana u digitalizacije dvorana, promjene projektora i projekcijskih otvora, te u preuređenje lobija, Cinestar je investirao šest milijuna kuna. Instaliran je RealD 3D XL - najjači 3D sustav na svijetu, a u posebnu "Extreme" dvoranu postavljeno je još veće platno na koje se filmovi projiciraju iz Barco DP2K-32B projektora, najsvjetlijeg kinoprojektora na svijetu. Dalmatinci su dugo čekali na "Cinestar" u svojoj "metropoli", no kad su ga dočekali dobili su "pravu stvar" - prvo potpuno digitalno kino u Hrvatskoj! ...


CINESTAR SPLIT OTVARA VRATA

Priredio: MB
Izvori: Cinestar, Slobodna Dalmacija

Cinestar KinaHrvoje Krstulović, vlasnik Cinestara U Splitu planira otvoriti još jedno multipleks kino s 12 dvorana, ukupnog kapaciteta 2000 sjedala.  - "Kino danas mora ići k digitalnim formatima, ne samo 35-milimetarskim, koji će omogućavati i druge vrste sadržaja, prikazivanje opera, koncerata... Kino je danas puno više od samoga kina.." - kazao je nedavno u razgovoru s Markom Njegićem, novinarom Slobodne Dalmacije.

Nakon svečanog otvaranja multipleksa najmoderniji projektori (pret)premijerno će zavrtjeti film "Limitless" ("Savršena formula") u kojemu glume mlade zvijezde u usponu, Bradley Cooper i Abbie Cornish, te legenda Robert De Nirom.

Dalmatinci su dugo čekali na "Cinestar" u svojoj metropoli, no kad su ga dočekali dobili su "pravu stvar" - prvo potpuno digitalno kino u Hrvatskoj!

Nego, kad će više taj četvrtak?


Daniel Craig

Povezani članci

Who's Online

We have 367 guests and no members online