Film Mate Prlića: 1950. – Godina Torcide i Hajduka

Torcida 1950U nedjelju, 22. travnja s početkom u 11 sati samo u Cineplexxu Split svi zaljubljenici u dobar film i nogomet imat će priliku pogledati posebnu, besplatnu projekciju filma Mate Prlića "1950. – godina Torcide i Hajduka". Film na jedinstven način govori o Hajdukovom osvajanju naslova prvaka Jugoslavije (bez ijednog jedinog poraza ) te godine te o osnivanju navijačke skupine Torcide. U filmu o tim slavnim danima Hajdukove povijesti govore preživjeli igrači iz tog razdoblja te druge osobe, svjedoci vremena. Film čuva uspomenu na neponovljivu generaciju Hajdukovih igrača u vrijeme kad je Hajduk bio jedina zabava u gradu koji je tada imao tek četrdesetak tisuća stanovnika ...

FILM MATE PRLIĆA

1950. – Godina Torcide i Hajduka

Izvor: Cineplexx

Godina 1950. svakako će zlatnim slovima ostati uklesana u kompletnu povijest Hajduka i navijačke skupine Torcide. Tada je, naime, nogometni klub Hajduk osvojio prvenstvo Jugoslavije bez ijednog jedinog poraza što nikome prije (niti kasnije) nije uspjelo.

Ta čuvena generacija Bajde Vukasa, Frane Matošića, Vladimira Beare i ostalih odlučujuću utakmicu za prvaka igrala je protiv Crvene Zvezde 29. listopada 1950. godine, a uoči tog susreta splitski studenti u Zagrebu osnovali su jednu od najpoznatijih navijačkih skupina s ovih prostora – Torcidu.

Film "1950. – godina Hajduka i Torcide" zapravo je priča o osnivanju ove splitske navijačke skupine. U filmu o tim slavnim danima Hajdukove povijesti govore preživjeli igrači iz tog razdoblja te druge osobe, svjedoci vremena. Film čuva uspomenu na neponovljivu generaciju Hajdukovih igrača u vrijeme kad je Hajduk bio jedina zabava u gradu koji je tada imao tek četrdesetak tisuća stanovnika.

Svi su pozvani u nedjelju, 22. travnja u Cineplexx Split kako bi pogledali ovaj uistinu jedinstven filmski uradak autora Mate Prlića.

Blaž Duplančić i Mate Prlić

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and one member online

  • admin