FMFS: Filmske ješke za širu publiku

Sedmi Festival mediteranskog filma Split održat će se od 6. do 14. lipnja, a tijekom devet dana na tri splitske lokacije bit će prikazan 81 film iz 30 zemalja. U dugometražnom programu FMFS-a nalazi se čak devet regionalnih i pet hrvatskih filmskih premijera, a festival će otvoriti izraelski film “Magic Men”, uz prisutnost glavnoga glumca Makrama Khourya. Dalmatinska publika će uz Oscarom nominirane palestinskog “Omara” i egipatski “Trg” premijerno vidjeti i “Život je lakši zatvorenih očiju” Davida Truebe i “Veliku španjolsku obitelj” Daniela Sancheza Arevala, koji će promovirati redatelji, a potonji i glumac Quim Gutierrez.. Program festivala potražite ovdje ...

FILM

Predstavljen program 7 FMFS-a

Izvor: Slobodna Dalmacija

Sedmi FMFS imat će tri natjecateljska programa: dugometražni, kratkometražni program hrvatskih filmova 'Ješke', te međunarodnu konkurenciju kratkog filma.

Četvrtu godinu zaredom u sklopu 'Movie in Groovie' prikazivat će se glazbeni dokumentarci, a na FMFS se vraća vikend program 'mali meDITEran' s filmovima koji su prilagođeni najmlađoj publici.

- 'FMFS će po prvi put imati digitalizirana sva kina, jer je od prošlog ljeta digitalizirana i kinoteka, a na Bačvicama ćemo filmove prikazivati novim projektorom kojeg je zajednički za pet najznačajnijih hrvatskih festivala financiralo Ministarstvo kulture i HAVC. Našim gledateljima to je garancija još boljeg doživljaja samih filmova' - kazao je Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split.

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online