Kino Mediteran Omiš: S balkona

S ljetom stigla je i ljetna sezona Kina Mediteran u Omiš i projekcije filmova na otvorenom, u dvorištu OŠ Josip Pupačić. Bogat filmski program gostovanja u Omišu održavat će se svaka dva tjedna, ponedjeljkom i utorkom. Posjetitelje očekuju premijerni filmski naslovi prvenstveno s Festivala mediteranskog filma Split. Prije dugometražnih filmova prikazivati će se kratki hrvatski filmovi. Cijena ulaznica je 20 kuna kao i svih ranijih godina, a svi filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove pa su dostupni i domaćim i stranim posjetiteljima. Vidimo se u ljetnom kinu u dvorištu OŠ Josip Pupačić. Ovog tjedna na programu su sljedeći filmovi:

Utorak, 18.7. 21:30 hProvalnica / The Burglar - Drama

U utorak, 18.7. na kino programu je "PROVALNICA", izraelska drama s elementima trilera koja je oduševila publiku na festivalima u Rotterdamu i Berlinu. Priča je to o 17-ogodišnjoj djevojci koju ostavlja majka i koja počinje provaljivati u stanove, prvo s ciljem da preživi, a zatim postaje ovisna o tom adrenalinu te provale nastavlja doslovno iz zabave. Uz sve to, postaje opsjednuta i njemačkim geodetom i ne bira sredstva ne bi li započela ljubavnu vezu s njim. Odlična gluma i napeta radnja brzo će vas uvući u ovaj film..

S balkona / From the Balcony

U ponedjeljak, 17.7. gledamo norveški film "S BALKONA". Novi je to film norveškog redatelja Ole Giavera, poznatog po hitu "Van sebe". Svi koji su uživali u neobičnim mislima našeg planinara, ovaj put mogu zaviriti u godinu dana života redatelja i njegove obitelji. "Van sebe" je bio fikcija, a ovaj film dokumentaran te, iako sličan prethodnom, izrazito intiman, iskren i duhovit..


PROVALNICA / The Burglar

U utorak, 18.7. na programu je "PROVALNICA", izraelska drama s elementima trilera koja je oduševila publiku na festivalima u Rotterdamu i Berlinu. Priča je to o 17-ogodišnjoj djevojci koju ostavlja majka i koja počinje provaljivati u stanove, prvo s ciljem da preživi, a zatim postaje ovisna o tom adrenalinu te provale nastavlja doslovno iz zabave. Uz sve to, postaje opsjednuta i njemačkim geodetom i ne bira sredstva ne bi li započela ljubavnu vezu s njim. Odlična gluma i napeta radnja brzo će vas uvući u ovaj film..
 

KINO MEDITERAN OMIŠ

Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade "Kultura nova", Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanje u Omišu je pod pokroviteljstvom Turistička zajednica Grada Omiša.

Detaljni program je dostupan na internet stranici www.kinomediteran.hr, a pod nazivom kinomediteran možete ga pratiti i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.