Iz Regije..

Borbeno vijeće: Umalo tuča Škaričića i Pajdeka

Borbeno gradsko vijeće

Na omiškom Gradskom vijeću nikad nije dosadno. I kad se ništa ne događa, i kada su sve točke dnevnoga reda dio tek suhoparne lokalne svakodnevice, zastupnik HNS-a Ivan Pajdek potrudi se da novinarski notesi ne ostanu prazni. Na posljednoj se tako sjednici žestoko posvadio s gradonačelnikom Ivanom Škaričićem. Istina, nije im prvi put da se zakrve pred ostalim vijećnicima - od kojih većina od sjednica ponajprije očekuju da se okončaju do ručka - no ovaj put su, praktično iz čista mira, prešli granicu dobra ukusa i došli do ivice fizičkog obračuna ...

GRADSKO VIJEĆE OMIŠA

Ivan Pajdek se obrušio na gradonačelnika

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


ivan pajdekIvan Pajdek je, po običaju, prigovarao na svaki, pa i na najformalniji, prijedlog vladajućih HDZ-ovaca, da bi verbalni rat eskalirao u točki koja je trebala biti odrađena rutinskim dizanjem ruku.

Kada su, dakle, na red došle izmjene i dopune Poslovnika Gradskoga vijeća, Pajdek se žestoko usprotivio nakani vladajućih da sebi daju za pravo nepotvrđivanja oporbenih predstavnika u gradskim odborima, na što mu je Škaričić uzvratio kako nije problem u oporbi, nego u njemu.

- Već godinama si vijećnik i još nikada nisi podržao niti jedan naš prijedlog - revoltirano je ustvrdio gradonačelnik.

- Jesam jedan, onaj o gradskoj luci! - usprotivio se Pajdek.

- Eto, jesi jedan, a šta je to naspram svih ostalih!

- Kad su svi ostali bili dio vaših privatnih interesa!

- Čijih privatnih interesa?!

- Zna se dobro čijih!

- Dokaži!

- Oću!

ivan škaričić- Znaš šta, Pajdek, ti si jedan obični destruktivac!

- A ti si niko i ništa! Eto šta si, niko i ništa, a ne gradonačelnik!

Galamu je, vidjevši da više ni novinarima nije do smijeha, prekinuo predsjednik Gradskoga vijeća dr. Zvonko Močić, no miris baruta u zraku je ostao.

U ozbiljnijem dijelu sjednice saznali smo kako Grad nema novca da studentima ublaži novčane nevolje nastale nakon poskupljenja pokaznih karata do Splita (zanimljivo, Pajdekov prijedlog da se u tu svrhu vijećnici odreknu svečanog ručka što se tradicionalno spravlja za Dan grada uopće nije razmatran).

Gradonačelnik Škaričić potvrdio je kako bi idućega tjedna trebali započeti radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže od Donjega Doca do Trnbusa.

Priznao je, međutim, kako je život većine Omišana i s vodovodom i bez njega težak.

- Socijalna situacija je takva da se ne možemo obraniti od ljudi koji od nas traže pomoć - ustvrdio je Škaričić, da bi se potom dao u boj s Pajdekom.

Povezani članci

Who's Online

We have 161 guests and no members online