Iz Regije..

Omišani, uključite se u 'new deal'

Omišani dobivaju svoj “new deal”, odnosno novu viziju razvoja grada koju su osmislili gradonačelnik Ivan Kovačić i dopredsjednik Gradskoga vijeća Neven Lelas. Spomenuti je dvojac, naime, oformio Inicijativni odbor za osnivanje udruge građana u kojoj bi na jednome mjestu bili okupljeni najsposobniji Omišani, afirmirani stručnjaci i gospodarstvenici, s ciljem da Omiš iskoristi svoj geostrateški, turistički, energetski i poljoprivredni potencijal. Pozivamo ljude, kažu Kovačić i Lelas, s vizijom koji će ne samo znati ponuditi rješenja, nego i dio svog vremena, znanja i iskustva uložiti u razvoj i unaprjeđenje grada Omiša i njegovog zaleđa, Poljica  ...

GRADONAČELNIK OMIŠA OKUPLJA NEZAVISNE STRUČNJAKE IZ GRADA NA RAZVOJNIM PROJEKTIMA

Omišani uključite se u 'new deal'

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Iako je nova vlast za samo tri mjeseca smanjila dug za pet milijuna kuna, grad je i dalje zadužen daleko iznad svojih mogućnosti. Želimo stoga okupiti ljude koji razmišljaju različito i koji će kroz zajedničko promišljanje doći do najboljeg rješenja za izlazak iz krize - veli Kovačić.

Pitaj ekspertaPo njemu je očito da sami političari, koji se, kako kaže, ponašaju kao da su popili svu pamet s ovoga svijeta, teško mogu dovesti do bržeg i boljeg razvoja grada.

- Političari se boje razgovora s ljudima od struke. Male sredine nemaju veliki broj stručnih ljudi da bi se ideološki dijelili, zato ih je potrebno sve iskoristiti, i to na način da bijedni drugima bili kontrola, što je izuzetno važno kako bi se prekinula dosadašnja praksa pogodovanja izabranim pojedincima - ističe Kovačić.

Udruga bi okupljala afirmirane stručnjake i gospodarstvenike, a cilj joj je da Omiš iskoristi svoj geostrateški, turistički, energetski i poljoprivredni potencijal.

Zainteresirane Omišane, podjednako i u domovini i u dijaspori, Kovačić poziva da posjete web-stranice udruge u osnivanju (www.novavizijaomisa.com), te da zaključno do 26. listopada predaju zahtjev s pristupnicom za primanje u članstvo udruge, dok će se osnivačka skupština održati u Omišu 29. listopada.

Povezani članci

Who's Online

We have 149 guests and no members online