Iz Regije..

Podstrana: Nezaposleni od sada sami plaćaju prijevoz

prometŽivjeti bez posla doista je teško, no kada te uz besposlicu snađe i ukidanje povlastice za prijevoz, to je dodatni šok koji je s početkom godine pogodio nezaposlene u Općini Podstrana. Naime, do Nove godine Podstranjani bez posla vozili su se s pokaznom kartom od 180 kuna, uživajući tako popust od gotovo 200 kuna mjesečno, jer je puna cijena pokaza 350 kuna. Ovu razliku nezaposlenima je ‘opraštao’ ‘Promet ’d.o.o., no s početkom Nove godine stvari su se bitno promijenile na štetu nezaposlenih..., piše Ojdana Koharević na stranicama Slobodne Dalmacije ...


"PROMET" NE PRAŠTA

Nezaposleni od sada sami plaćaju prijevoz

Od nove godine su podstranjani sa zavoda za zapošljavanje ostali bez subvencioniranog prijevoza

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Promet’ zatvorio blagajnu za nezaposlene iz Podstrane poručivši im: Plaćajte sami svoje karte! 

- Zašto se sada nezaposleni stavljaju u neravnopravan položaj, zašto sada moramo plaćati punu cijenu, a svi znamo kako nam je teško živjeti bez posla? Ponekad moramo ići i dva puta dnevno u grad pa tko će plaćati punu cijenu nakon ove odluke? To je sramota - smatra Margarita Jurišić iz Podstrane.


Loša situacija

Ovakvu odluku obrazlaže Držislav Brčić, predsjednik Uprave Prometa:

- Ne znam koliko je poznato, ali Općina Podstrana je godinama uživala benefite na cijene karata, no zbog loše financijske situacije nismo više mogli subvencionirati ovu razliku do ekonomske cijene pa smo Općini Podstrana predložili da oni nađu sredstva i financiraju ovaj dio za nezaposlene - pojašnjava Držislav Brčić, dok Dinko Radić iz ‘Prometa’ napominje kako je riječ od oko pola milijuna kuna.

- Koliko mi je poznato učenicima, studentima i umirovljenicima se nije ništa promijenilo i oni će i dalje plaćati znatno nižu cijenu od 170 kuna mjesečno jer trošak subvencionira upravo Općina - kaže Radić.

Zašto za prijevoz nezaposlenih u Općini Podstrana nema novca, pojašnjava Jadranka Duvančić zadužena za društvene djelatnosti:

- Ranije je ‘Promet’ davao popust, sada to više ne mogu, a mi kao Općina već izdavajamo oko milijun kuna za subvenciju prijevoza studentima, učenicima i umirovljenicima, te za autobuse i za nezaposlene doista nemamo novca - kaže Duvančić.

Dok se loptica prebacuje od ‘Prometa’ do Općine Podstrana jedno je sasvim sigurno; na suhom i sa skupim pokazom ostaju nezaposleni primorani da u ovom slučaju idu u istu skupinu s onima koji svakodnevno idu na posao, a njihovog posla nema nigdje na vidiku.

Povezani članci

Who's Online

We have 95 guests and no members online