Zanimljivosti..

Prijatelji s 'povlasticama'

seksSeks među prijateljima, samo zato što želite seks, nije rijetka pojava. Barem u Americi gdje su osim seksom "opsjednuti" i statistikom. Marljivi istraživači su tako saznali i objavili javnosti da je čak oko 60% američkih studenata u jednom periodu bilo u "povlaštenom" prijateljskom odnosu (Hmm.. baš me kopka koliki bi bio postotak da je istraživanje vršeno u ovoj našoj sredini.. op. M.B.). Mnogi od tih osoba koje su u seksualnoj "vezi bez obveza" to čine zato što se osjećaju dobro i odgovara im, a ne moraju se vezati. Iako na prvi pogled za ekipu koja se barem jedanput "gadno" razočarala u ljubavi to izgleda kao sasvim prihvatljivo privremeno rješenje i ima niz prednosti (dobro se poznajete, znate točno što očekujete i dobivate iz odnosa, nema neugodnih i neodgovorenih pitanja,..) postoje problemi koji prate takav odnos. Naime, jedna od uključenih osoba prije ili kasnije željet će nešto više. A kada se to dogodi, cijelo prijateljstvo postaje upitno ...


na plaži


Izvor: Ordinacija.hr


"Vrlo je rijedak slučaj, kada su seks, privlačnost i romantika u pitanju, da oba partnera imaju apsolutno jednake osjećaje", objašnjaka doktor Ian Kerner.

"Jedna osoba sigurno će imati viša očekivanja, ili će biti više zanesena, no druga neće. Ponekad se osjećaji intenziviraju s jedne strane, ali ne s druge".

prijateljstvoOvakva veza može biti, i uglavnom jest, posebno teška ženama. Za pripadnice ljepšeg spola, želja i uzbuđenje su snažno povezani s oksitocinom, "ljubavnim hormonom".

Kada se žena upusti u seksualnu vezu s prijateljem, ovaj hormon aktivira emocionalnu povezanost, na koju možda nije prethodno računala, kaže Kerner.

Zato stručnjaci smatraju kako odnos s "privilegiranim" prijateljem/prijateljicom i nije tako dobra ideja.

Ponekad je seks intimnije i intenzivnije iskustvo nego što se nadate u početku.


sirena

Povezani članci

Who's Online

We have 139 guests and no members online