Zanimljivosti..

Prangijaši na motorima

RebornZa sve je kriv Gene Vincent! Ta se stara rokerčina nije mogla odlučit između gitare i motora, pa je odlučio zadržati oboje. Od tada, pa do dana današnjega, rockerska i bikerska (sub)kultura su slijepljene jedna za drugu poput sijamskih blizanaca. Stoga nije ni čudo da je uberrocker Bonzo (bubnjar Led Zeppelina John Bonham, op.a.) više od polovice svog života proveo potpuno razbijen alkoholom jureći hotelskim hodnicima za napaljenim groupie djevojkama na svom moćnom Harley-Davidsonu. Eh, taj se je čovjek stvarno znao dobro zabavljati! Prava je šteta što nije poživio dovoljno dugo da dočeka tradicionalno najbolje tulume u ovom dijelu svemira, a i šire. Da, pogodili ste, riječ je o moto susretima u organizaciji naših lokalnih bikera iz MK 'Reborn Dalmacija' koji se svake godine u ovo doba održavaju u dućkome 'Raju' ...

 

Svetkovina je to oktana, lijepih žena i masnog rock 'n' rolla koju jednostavno ne smijete propustiti!

Ovogodišnji datumi su 25., 26. i 27. travnja, a kako ne bi došli nepripremljeni, u nastavku vam predstavljamo Top 10 listu najboljih himni motora i rock 'n' rolla


Piše: Ante Čikotić Chiko


10. Bon Jovi: ''Wanted Dead Or Alive''
(album ''Slippery When Wet (1986.))

 J*biga, treba bit iskren i priznati da čak i ove plačip*zde s vremena na vrijeme znaju ubosti dobru pjesmu. Ovaj kaubojsko-bajkerski ep je najbolja potvrda te teze.

Reborn moto party 2007

9. Motley Crue: ''Girls, Girls, Girls''
(album ''Girls, Girls, Girls'' (1987.))

Striptizete, motori, šporke birtije sa sumnjivim gostima…spot za ovu stvar je uistinu prejak!

Reborn moto party 2007

8. The Doors: ''Roadhouse Blues''
(album ''Morrison Hotel'' (1970.))

 Premda sam oduvijek tvrdio da su Doorsi najprecjenjeniji band u dugoj povijesti rock 'n' rolla, bilo bi glupo reći da u svom portfelju nemaju cijeli naramak odličnih stvari. ''Roadhouse Blues'' je svakako jedna od njih.

Reborn moto party 2007

7. Judas Priest: ''Hell Bent For Leather''
(album ''Hell Bent For Leather'' (1979.))

Kad bi vocal Judas Priesta Rob Halford na stage izašao vozeći nabrijanu motorčinu, publika bi znala što slijedi: žestoki gitarski solo popraćen iskonskim heavy metal raspašojem naziva ''Hell Bent For Leather''. Pjesma je to koja slavi kožnjak, najdraži odjevni predmet kako bikera, tako i metalaca. 

6. Deep Purple: ''Highway Star''
(album ''Machine Head'' (1972.))

Da, znam da ''Highway Star'' pjeva o automobilu, a ne o motorima. Ali zar mislite da bi bilo u redu sastavljati ovakvu top listu bez da na njoj nađemo mjesta za najbolju pjesmu ceste otkad postoji Fendera i Gibsona?

Reborn moto party 2007

5. Divlje jagode: ''Motori''
(album ''Motori'' (1983.))

''Motori'' su bučan šamar svim onima što tvrde da se na brdovitu Balkanu svira samo harmonika. Ovako moćan gitarski riff bi i Keith Richards teško uboja! 

Reborn moto party 2007 -

4. Atomsko sklonište: ''Pakleni vozači''
(album ''Infarkt'' (1978.))

Nakon bosanskog Whitesnakea, evo nam i hrvatskog Motorheada! Ako vam nije jasno što termin 'pakleni vozači' znači, svratite u subotu 26.04. do ''Rivice'' pa će te vidjeti.

Reborn moto party 2007

3. Motorhead: ''Ace Of Spades''
(album ''Ace Of Spades'' (1980.))

Neslužbena himna Hells Angelsa iz pera njihovog istaknutog člana Lemmyja Kilmistera.

Reborn moto party 2007

2. AC/DC: ''Highway To Hell''
(album ''Highway To Hell'' (1979.))

''Highway To Hell'' je ustvari žestoki rockerski šalabahter bikerskih ideala. Sloboda, buntovništvo bez razloga, beskrajne ceste, razuzdani tulumi i neprospavane noći, sve to nabijeno u manje od tri i po minute jedne jedine pjesme.

1. Steppenwolf: ''Born To Be Wild''
(album ''Steppenwolf'' (1968.))

Službena bikerska himna proslavljena u filmu ''Easy Rider''. Ostat će upamćena i kao vatreno krštenje termina heavy metal.

Rebornovci

Vidimo se u Dućkom Raju potkraj miseca!.

Dotad, evo par slika lokalne ekipe lani ...

 
Dućka ekipa
Razdragana dućka ekipa... moj omiljeni ribar (još da u Ljube nisu lignje a i riba krešile bija bi mi i draži), meštar ča dovodi vodu u apartmane, i jedan miran tip kojeg baš dobro i ne znan

Lovor rulez
Ko je vidija feštu bez "začina" - Lovora? Živija Omiš! Viva Sumpetar!


Na plaži

Dućka ekipa
Žica s ekipom... Evala svitu!

Čara
Vice i Čara. Dva ratna druga, dvi legende iz Dugog Rata...

Pile Mićin
Pile Mićin s najdražom. Mislija je obuć kožnjak i doć s motorom, ali odvjetnik u njemu nikad ne spava...

Dunja
Eh, Dunja, Dunja... Još uvik se ne voli slikavat...

Gogo, legenda iz Solina
Gogo, legenda iz Solina. Nisu ga ove godine Slovenke pozvale na binu, uletija je neki talijan, ali Gogo, kao što vidite, nije razoračaran. Dapače, još uvik bi ženija onu crnu vragolanku ..

Žele
Žele pic majstor!

julija
Meštrica od kamere


A tko i ne bi ove krasotice snimija ...


 

Povezani članci

Who's Online

We have 369 guests and no members online