Zanimljivosti..

Tko tu koga ljubi?

poljubacO zaljubljenosti i ljubavi puno se govori, a često malo zna. No, zapravo, nije ni to loše. Kažu kako je prava ljubav u srcu i svijesti nedokučiva. Ipak, s vremena na vrijeme i znanstvenici se zaljube te pokušaju otkriti što stoji iza svega toga. Ovaj put zanimalo ih je koliko je zapravo ljubav slijepa... Istraživanje je provedeno u Nizozemskoj (svaka povezanost sa tamošnjom legislativom sasvim je slučajna...) na sveučilištu Groningen na uzorku od 93 para u 30 - tim godinama, koji su prosječno u vezi 14 godina. Elem, od studentskih dana ...

Izvor: STUDMEF

Rezultati su bili zapanjujući. Sva 93 para bila su zaljubljena (nedostaju podatci o bračnom stanju...) . No, ni to nije sve.

poljubacStudija je pokazala kako je svijet (ili barem partner/ica) zaljubljenih uistinu 'ružičastiji' (zbog ljubavi, kako studija pokazuje, ne zbog konzumacije lakih droga). Zaista, kakve sve insinuacije imate!

Zaljubljeni su o svojim ljubljenima govorili samo u superlativima te o svojim partnerima nerijetko imali bolje mišljenje no o sebi samima!

Zanimljivo je spomenuti i kako su stereotipna razmišljanja dolazila upravo iz smjera 'ja o sebi' . Naime, ljepši je spol uvjeren kako su muškarcima privlačnije mršavije djevojke zavidnog dekoltea, a drugi je spol uvjeren kako su ženama privlačniji snažni, mišićavi alpha - mužjaci.

Istina je pak kako svi imamo drugačiji ukus (pazi zaključka...) i partneri o nama imaju sasvim drugo mišljenje no što mi pretpostavljamo.

Tko zna, možda su u pravu oni koji tvrde - s ljubavi svog života treba i razgovarati...

Povezani članci

Who's Online

We have 161 guests and one member online

  • admin