Zanimljivosti..

Ma da mi je bolje ne bi valjalo!

radostNije. Nije dobar period. Upalim TV, slušam o problemima svuda oko nas. Politika je kurva, političari smradovi. Prebacim kanal. Evo Simonice, valja se u blatu i gladi ovčice. Ugasim TV. Ne gledam ga više. A što je najgore, nije dobar period niti u mom životu. Faks šteka, nema cura, nema seksa, nema izlazaka, nema opijanja, nema para. Ako je recesija povremeno usporavanje u privrednoj aktivnosti neke zemlje praćena istodobnim pogoršanjima opće ekonomske klime, onda je mene zahvatila neka modificirana recesija koja se očituje u usporavanju mentalne aktivnosti praćena istodobnim pogoršanjima opće društveno – seksualne klime. Ljutit i razočaran takvim i sličnim problemima izašao sam jučer iz stana u grad na kavu ...

NE SERI

Piše: Alen Bećirović

Ljutit i razočaran takvim i sličnim problemima izašao sam jučer iz stana u grad na kavu. U autobusu sam sreo starog prijatelja kojeg nisam vidio godinama.

Jeste li ikada primjetili da su svi oko vas ½Dobro!½, ½Super!½, ili kako im ½Ide!½, ½Nije loše!½, ili pak kažu  ½Ma da mi je bolje ne bi valjalo!½ ili pak samo ½Gura se!½ Nitko nije loše...

Čuo sam da se morao oženiti sa 18 nekom curom koju nije volio, ima dvoje djece o kojima ne brine, bez para je i tri puta je pokušao samoubojstvo u posljednjih par mjeseci.

zajedno

½Ejjj, stari! Pa di si ti? Kako si?½ - tipično glupo pitanje na koje sam očekivao tipično glupi odgovor u stilu ½Dobro je!½ ili nešto kao ½Pa ne mogu se požaliti.½, kad ono...

½Ejjj Alene! Da kucnem u drvo genijalno sam. Evo imam ženu koju volim, dvoje prekrasne djece, radim posao koji obožavam. Presretan sam. Kako si ti?½.

E jebiga sad. Kako sam ja? ½Pa nisam tako dobro kao ti, ali ide pomalo. Ne žalim se.½ - moraš nekad lagati.

Pozdravio sam se sa starim prijateljem i u gradu sreo kolegicu sa faksa. Nisam je vidio mjesec dana, moram priznati da o njoj nisam ništa čuo, ali ona isto poznaje mog prijatelja iz busa. ½Ej. Nisam te već mjesec dana vidio. Šta ima? Nego, čuj da te pitam. Jesi čula što za Marka? sad sam ga vidio, kaže da je genijalno

Kolegica Tamara objasnila mi je da je Marko prije dva dana pušten sa psihijatrijskog odjela. Sve mi je bilo jasno. ½A ti? Kako si?½ - valjda nije i ona genijalno? ½Alene, mogu ti reći da sam odlično. Dala sam tri ispita prošli mjesec. Učim, radim, zezam se. Ma ono, sve pet

prijateljstvo½A ljubav? Kako ljubav?½ - pitao sam je nadajući se kako joj barem tamo šteka. Ali... ½Ne želim se previše hvaliti da se ne ureknem, ali imam tog dečka koji je genijalan...½ - pričala mi je još deset minuta o njemu. Nisam slušao.

Sjeo sam s dobrim prijateljem Igorom na kavu. Malo strke prošli tjedan i nismo se vidjeli. Ajde koliko god bih volio da mu je sve najbolje nadao sam se da bar njemu nešto šteka.. ½Joj stari pusti me molim te. Prošli tjedan sam završio s nekom curom i sad me ubija s porukama. Ne znam ni kako se zove. Sad ću je nazvat da je pošaljem u kurac više.½ - ajde bar on ima neki problemčić.

Zvao je tu curu na telefon i doslovce ju je poslao tamo gdje je i rekao da će je poslati. Poludila je. Derala se na njega nekih desetak minuta. Na kraju je umirući od smijeha dao meni mobitel da slušam. ½Tamara? Jesi to ti?!½ - bio sam iznenađen kad sam prepoznao glas. Poklopila je slušalicu.

Popili smo kavu. Podiglo mi se raspoloženje kada mi je Igor počeo pričati o glupostima koje njega muče. Nisam sam!!

½Pa ne mogu vjerovati!! Alen Bećirović?? Jesi to ti??½ - na putu prema stanu zaustavio me Mario – moj dobar prijatelj iz srednje škole. E njemu je pak uvijek sve išlo kao po špagi. Možda je pomoglo i to što mu je stari multimilijunaš. Njega se nisam niti usudio pitati kako je. Ubio bi me u pojam. Ali valjda sam u dubini duše mazohist pa upitah ½Pa di si Mario? Kako si? Šta ima?½.

Ispričao mi je kako vodi jednu tatinu firmu. Odustao je od faksa jer je shvatio da je to gubljenje vremena kada lovu može odmah početi zarađivati. Putuje po svijetu, upoznaje ljude. Živi kao bubreg u loju..

prika½A reci mi ljubav, kako ljubav?½ - pitao sam tražeći slabu točku. I ljubav mu je odlično. Ima jednu curu za ozbiljnu vezu i par njih sa strane, onako za zabavu. ½Kako doma? Starci?½ - čuo sam da mu je stari bio blizu bankrota pa mu je to možda slaba točka. Ali ne. I starci su super. Ne rade, ali tvrtke dobro posluju. Evo sada su u Kubi na godišnjem. ½A reci mi malo što misliš o stanju u državi?½ - potpuno sam promjenio temu.

Svatko o ovoj temi ima što reći, i to većinom negativno pa će valjda i moj stari prijatelj Mario. Međutim on sve gleda ružičastim naočalama. Sve je super dok je njemu super. Pozdravio sam ga. Žurio sam se.

Na ulazu u zgradu sreo sam svog susjeda. Stariji čovjek. Ne poznajem ga dovoljno. Ali isto sam upitao ½Kako ste?½. ½Ma odlično lipi moj...½ - zaustio je da će nastaviti dalje o tome kako mu je dobro. ½Ma aj ne seri!½- prekinuo sam ga.

Navečer udarna vijet u dnevniku. Moj dobri prijatelj Mario. Propale mu tvrtke. Doživio je bankrot, a prijeti mu i kazna zatvora za utaju poreza. Novinari su ga našli u nekom kafiću. Pio je. Sam. ½Nemam više nikoga. Sve sam izgubio.½ - jadao im se. Nije to izgubio od kada sam ga vidio popodne. Izgubio je to puno prije.

I tako završi jedan prilično zanimljiv dan. Poanta ove priče? Nema smisla lagati jer Teško je vjerovati da netko govori istinu kad znate da biste vi na njegovom mjestu lagali. (Mortimer Adler). I oni koji nas lažu zaslužuju isto.

radostDrugo jutro sam sreo onog istog susjeda. Ispričao sam mu se. Pitao me kako sam.

½Genijalno!½ odgovorio sam.


P.S.

Priča je izmišljena, svi aspekti ove priče, počevši od samog mjesta radnje, do likova su izmišljeni. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima sasvim je slučajna. Autor ovog tekst ograđuje se od svih eventualno pruzročenih duševnih boli kod čitatelja. ;))

Povezani članci

Who's Online

We have 164 guests and no members online