Zanimljivosti..

Još jedna krasotica iz mista

Kristina LažetaJedne obične večeri u jednom "običnom" kafiću, jedna vrlo "neobična" cura. Plijenila je svojom lipotom, gustom crnom frčkavom kosom i lipim stilom plesa. Vidivši je takvu, prišla sam joj i zamolila je mogu li je slikati za naš Portal, ne sluteći da će se ćakula razviti u ovo što možete pročitati dolje... Lipotica!, koju moje oko sokolovo nije moglo ne zapaziti. Kristina Lažeta, cura iz Dugog Rata. Ma znala sam da mi je odnekud poznata, ali nikako je nisam mogla povezati s mistom i "Rivicom", a naročito ne s "Explosivom" na kojem je gostivala u okviru reportaže o izboru "Mis Dalmacije za Mis Hrvatske". Na tom izboru Kristina nije bila prepoznata među prve tri. Naša Kristina je bila sedma i ostvarila je ulazak u završno natjecanje izbora za Mis Hrvatske ...


JOŠ JEDNA SMIŠNICA ...

Krasotica iz mista


Kristina Lažeta


" Ma di si rasla lipa naša,
  di je rasta takav cvit,
  znate da je ponos naša,
  da će za nju saznat cili svit! "

 

Piše: Zorana Vuković

Jedne obične večeri u jednom "običnom" kafiću, jedna vrlo "neobična" cura. Plijenila je svojom lipotom, gustom frčkavom kosom i lipim stilom plesa. Vidivši je takvu, prišla sam joj i zamolila je mogu li je slikati za naš Portal ne sluteći ono što ćete pročitati dalje... krenuo je naš razgovor i tako je nastao ovaj članak.

Kristina Lažeta

Lipotica!, koju moje oko sokolovo nije moglo ne zapaziti. Kristina Lažeta, cura iz Dugog Rata!


Ma znala sam da mi je odnekud poznata, ali nikako je nisam mogla povezati s... "Rivicom", a naročito ne s "Explozivom" na kojem je gostivala u okviru reportaže o izboru "Mis Dalmacije za Mis Hrvatske".

Na tom izboru Kristina nije bila prepoznata među prve tri (koje je Lupino.. javno ogadio). Naša Kristina je bila sedma i ostvarila je ulazak u završno natjecanje izbora za Mis Hrvatske.
 
Kad sam je nakon uvodnog razgovora zamolila za koju sliku, rado je pristala. vidjela sam odmah da nije baš "neistrenirana" i nisam falila. Kad sam došla kući, u rubriku "traži" na našem portalu upisala sam njeno ime i - ništa, baš ništa o njoj?! Cura iz našeg mista? Pa kad je već tako, ovom prilikom ispravljam nepravdu prema Kristini i s njenim dopuštenjem i na naše obostrano zadovoljstvo. Nadam se i vaše...
 

Za one koji ne znaju, Kristina je kćer Bruna i Zdenke, ima brata Tomislava i sestre Klaru i Ružu, a kako se odlučila prijaviti za izbor ljepote i da li su njeni bili za ili protiv, rekla nam je,..
 
- Isključivo sam se prijavila radi dobre zabave! Istaknula sam svoju ljubav prema životinjama i želju za reklamiranje kampanje "Lijepa bez krzna" (uuu jako dobra kampanja!). 
 

Kristina Lažeta

Ma čekaj, tvoj hod, i tvoj ples laganini i tvoj stil "namištanja" pred objektiv govore mi da si dobro "istrenirana". Nije to valjda od prije par dana kad su ti bile pripreme za izbor Mis Dalmacije?
 
Ne, nije (nasmijala se nježno i lipo, nije se kesila i cerila naglas ka neke) . Bavim se manekenstvom od svoje 16-e godine. Svakog četvrtka nosim reviju u Tropic klubu "Bačvice". Nosila sam reviju za kreatora modnog nakita "Vileta" i modne dizajnerice "Lucy". Članica sam agencije "Dance faktor" i oni su me prijavili za izbor za Miss. Imam svoj facebook profil, pa me ekipa može naći i tamo.
 
A znači nisam promašila s pitanjem?
 
Niste, niste, imam ja stvarno dobrog iskustva po modnim pistama i "namještanja" za fotografe.
 
Reci ti meni, na koga si tako lipa ?!
 
Mislim da sam lijepa na mamu (nasmijala se i rukom nježno odmakla gustu crnu kosu s lica..).
 
Jel, volila bih viditi i tvoju mamu. Nisi mi rekla, jesu li bili za ili protiv tvoje prijave za izbor mis ?
 
Moji, a to znači cijela moja obitelj u tome me podržala, i to je veliki plus bio za mene. Njihova podrška mi je puno značila. A na natjecanje su me nagovorili osim moje agencije i Omišanka Dragica Vulić. To Vam je ona cura iz Big Brothera i njena sestra Marinela. Ona Vam je 2006. g. osvojila titulu "Top model Dalmacije".


Kristina Lažeta


Dugi Rat ima najlipše cure!

A znate zašto sam ustvari na nagovor i moje agencije pristala prijavit na izbor?! Zato jer mislim da Dugi Rat ima najljepše cure, a dokaz tome je da sam odmah ušla u prvih sedam odabranih koje idu dalje na antjecanje, pored ne znam ni sama kojeg broja cura koje su bile na castingu za izbor za Mis i to iz cijele Dalmacije!.

Mislim da sam svoj stav i ljepotu dobro predstavila na izboru i da se čulo za curu iz Dugog Rata! Dakle, ima u Dugom Ratu još lipih cura! (Ima, ima, hmm... pada mi na pamet barem njih pet-šest.. op.ur.)     
 
Znači, čut ćemo to još jednom na državnom izboru - ...djevojka iz Dugog Rata! Šta će nam to bit gušt čuti! A jel ti znaš da sam ja na portalu predstavila Katicu Rakuljić, ona ti je bila peta u Dalmaciji, a na glavom izboru za Mis universe bila je druga pratilja!
 
Ne, ne znam da ste to Vi pisali, ali znam da je bila druga pratilja.
 
Jel' sad znaš da te sedmo mjesto u Dalmaciji ne mora obeshrabriti u završnom natjecanju, jer... nikad se ne zna. Cura koja je te godine pobijedila u Dalmaciji nije ušla ni u top 5 u Hrvatskoj! Čula sam da je poslije bila ljuta i da je plakala...
 
Neće me ništa obeshrabriti jer sve smatram jednom dobrom zabavom i jednim dobrim iskustvom u životu (čvrstog je stava mala!).
 
Jel' ti znaš da je Don Mateo, organizator izbora, postao slavan nakon hita "Vagabundov sin". Jel znaš tu pismu?! Kakav je on, sigurno si ga upoznala?
 
Da, znam za tu pismu, bila sam mala djevojčica koja je uz mamu pratila naše festivale. O Don Mateu imam jako dobro mišljenje i jako lijepo se ponio prema djevojkama koje su došle na izbor, koji je bio održan 22.lipnja u Hotelu "Park". Bilo nas je dvadesetak iz cijele Dalmacije.
 
Znam, vidila sam na "Exkluzivu" i čula što je rekao onaj Lupino za prve tri cure.., citiram: "da šteta tako mlade a da imaju toliko celulita i da on ni jednu od te tri ne bi svrstao tako visoko"... Da je razočaran, da su puno ljepše one ostale iza njih...
 
Rekao je to Lupino i nama. 
 

Kristina Lažeta s bratom Tomislavom
Kristina Lažeta s bratom Tomislavom


Reci mi što je bilo poslije izbora? Jesi li bila zapažena s obzirom da nisi bila među top 3? Je li bilo više poslovnih ponuda?
 
Da, primila sam mnogo poziva od ljudi da dođem nositi revije za njih. Znate što ću Vam reći,.. svatko je lijep na svoj način. Ako ne sasvim fizičkim izgledom, onda dobrim dijelom onim što dolazi iznutra.
 
Tako zbori Kristina, a nije zanemarivo znati da je naša dugoratska krasotica završila srednju ekonomsko-bitotehničku školu kao odlikašica. Rekla mi je taj petak da u ponediljak ima prijemni na Pravu i na Filozofskom fakultetu, u različite ure. 

Na moje pitanje, kako to da nije doma s knjigom? Jel se priprema?.. rekla mi je "da njoj pripreme nisu potribne, da vjeruje da će proći i da joj to ne smeta da se  uvečer druži u dobrom društvu s najboljim prijateljicama (Dragica i Marinela)". 

Naravno da sam našu smišnicu Kristinu nazvala u ponediljak popodne da provjerim to s upisom.. Rekla mi je da je prijemni dobro riješila. Kristina je prošla oba prijemna i imala pravo upisa na oba faxa - izabrala je Filozofski fakultet.
 
Nego, reci ti meni, kako to da se o tebi malo zna, bar sam ja uvik u toku događanja te vrste. Nikad te nisam vidila, ali mi se činiš poznata. Jel dolaziš u, recimo, Rivice?
 
Znate što ću Vam reći, Dugi Rat je malo mjesto gdje se rađaju cure stvarno za modne piste, a da mi toga nismo ni svjesni. Ima još puno lipih cura, a na piće idem s društvom najčešće u "Rivice".. Da, mogli ste me tamo vidjeti.
 

Kristina Lažeta

A imaš li momka?!  (nasmijale smo se obje na neizbježno pitanje kad je o krasiticama riječ)
 
Napišite da sam slobodna, nisam stvarno u vezi. I napišite da mi je "srce zauzeto" ali sam ipak slobodna (hm, Kristina je sigurno nekoga sinjala,.. nismo dalje o tome..) . I ne tražim "princa na bijelom konju" već normalnog momka s velikim ambicijama.  
 
Kristina je rođena 11. 08. 1990. g. ima svoj moto u životu: "Svatko je lijep na svoj način, ali malo tko može biti lijep u duši!" 
 
Naravno, morale smo uskoro svaka svojim putem, ja kući k zakonitom, a Kristina u "život". Ali kad sam došla kući, odmah sam kćeri i zetu pokazala na slici lipu dugoraćku.

Ajme, rekla je moja Nasljednica, pa mama ovo ti je Kristina od barba Bruna i tete Zdenke šta si s njima bila na onoj fešti,.. Jel se sićaš?! Ne, ne sićam se tih ljudi... A Zakoniti, kako da ne - sića se lipe matere! (ma bravo!) 
 
Sutradan sam je nazvala i nasmijala se obje - kako je svit mali i da su naši zajednički prijatelji upravo kod njih! A njeni znaju mene - "zapamtili i utvrdili gradivo " - s plakata za načelnicu :-))

E, da je bila i njena mama kandidatkinja, sigurno bi i ona meni bila poznata, a ovako - do skorog viđenja MAMU pozdravljam, a Kristini želim i ovim putem puno sriće na izboru za MIS HRVATSKE koji će se održati iduće godine!
 
Kristinu je njena agencija uz ovaj izbor prijavila i na izbor za "Mis Adriatic" koji će se održati u Marini Frapa 29. srpnja. Nadam se da ćemo i tamo čutinjeno ime i ono.. "djevojka iz DUGOG RATA"! 

Sretno Kike - nadam se da smo "nepravdu" prema tebi ispravili! Evo te na našem portalu!
 
Uz savjet, koji ti, zaključila sam, nije niti potreban: Nemoj zapustiti školovanje! Može se i jedno i drugo!

Sretno!


Kristina Lažeta
Kristina Lažeta