Bokserom mu slomio vilicu jer ga je upozorio da vozi bez svjetala

SumpetarSamo zato što je u nedjelju navečer upozorio 20-godišnjeg Domagoja Č. iz Dugog Rata da na magistrali ne vozi motocikl bez upaljenih svjetala jer će ga netko od vozača udariti i cijeli život nositi na duši, 25-godišnji Sumpetranin Filip Brekalo dobio je dan kasnije udarac bokserom u desnu stranu lica. I dok policija traži Domagojeva prijatelja Stipu M. iz Dugog Rata, navodnog počinitelja, Filipu je slomljena vilica ispod ušne školjke do brade i čeka operaciju... - Ovdje se turira u svih šesnaest u ponoć kad ova banda ukrade negdje pet litara goriva, vozi se bez dozvole, neregistrirana auta, ne da se od utrka motora i auta živjeti, a policija to sve mirno gleda. Kada se ovako nešto dogodi, onda je, bojimo se, kasno rješavati situaciju - tvrde očevici napada.


MALOLJETNIČKI TEROR U DUGOM RATU

Bokserom je našem bratu slomio vilicu jer ga je upozorio da vozi bez svjetala

Piše: Marko Didić / Slobodna Dalmacija
Foto: Joško Šupić / Cropix
Izvor:
Slobodna Dalmacija

Poslije Filipova upozorenja mladić je priprijetio da će dovesti svoje prijatelje. Dan poslije oko 21.30 sati njih 6-7 je izletjelo iz bijeloga golfa te jednog motocikla i počeli su naguravati Filipa, koji je tri puta ponovio da se ne želi tući te išao prema trgovini "Jelenko". Domagoj ga je gurao prema ogradi, a onda je taj Stipe izvadio bokser i svom snagom raspalio Filipa po desnoj strani lica.

Nas desetak Sumpetrana je sve to gledalo i odgovorno tvrdim da nikakva kolektivna sukoba ni obračuna između nas i ovih mladića iz Dugog Rata nije, kako pišu neki portali, bilo - govori nam očevidac događaja, koji želi ostati anoniman jer se boji ove nasilničke ekipe koja mu može razbiti auto.

Nakon što su Filipa teško ozlijedili, pričaju nam očevici, ekipa se razbježala, a oni su ostali začuđeni kako je Filip uopće ostao na nogama.

- Čak u prvi trenutak nije htio ni zvati policiju, ali kako je bol postajao nepodnošljiv to smo mi učinili - govori očevidac, koji kaže da se Sumpetrani sastaju svaku večer uz cestu gdje je Filip napadnut. Piju, druže se i ćakulaju, a mjesto inače u šali nazivaju Dolina mozgova.

Napadačku ekipu smatraju vrlo opasnom jer je, navodno, jedan iz te ekipe prije dva mjeseca u susjednom selu ubo čovjeka, a nakon napada neki od njih su se hvalili po Dugom Ratu da su “starijima u Sumpetru pokazali gdje im je mjesto i kako se trebaju ponašati za drugi put!”. Jedan od mladića iz napadačke ekipe poslije sukoba, po izjavama očevidaca, skidao se gol te vikao da “u njemu teče argentinska krv”.

kristijan i kristina brekalo

Kristina i Kristijan Brekalo, brat i sestra napadnutog Filipa, nisu bili na licu mjesta, ali su zgroženi napadom na njihova brata, i to bez ikakva valjana razloga.

- Naš brat je sportaš od glave do pete, u svojoj 25. godini nema nikakvu prijavu, ni za krivo parkiranje, a onda ga ovi skoro ubiju pedeset metara od kuće. Filip rekreativno trenira kick boxing, ljeti radi kao skiper, u punoj je formi i da se htio tući onda vjerojatno ne bi ovako prošlo. Ali, nije se htio tući jer je to njemu jednostavno nepojmljivo - govore brat i sestra Brekalo.

Sumpetrani tvrde da je za ovo divljanje mladića iz susjednog mjesta najviše kriva tamošnja policija.

- Ovdje se turira u svih šesnaest u ponoć kad ova banda ukrade negdje pet litara goriva, vozi se bez dozvole, neregistrirana auta, ne da se od utrka motora i auta živjeti, a policija to sve mirno gleda. Kada se ovako nešto dogodi, onda je, bojimo se, kasno rješavati situaciju - tvrde očevici napada.


Napadač ima samo 17 godina

Jučer su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjim malodobnikom. Osnovano se sumnja kako je prethodni dan u Sumpetru tjelesno ozlijedio 25-godišnjaka. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu..

{jcomments lock}

Povezani članci

Who's Online

We have 401 guests and no members online