ZAMPiri: 'Papirnati' milijuni

ZampfatherPoduzetnik Marko Vojković i njegov poslovni partner Juraj Mucko isplatili su sebi 2011. godine čak 38,8 milijuna kuna dobiti koju je njihova tvrtka Emporion akumulirala posljednjih godina. Ta je dobit dobrim dijelom bila ostvarena i na poslovima prikupljanja ZAMP-ovih autorskih naknada, dobivenima od Hrvatskog društva skladatelja (HDS) u vrijeme dok su na vodećim funkcijama u tom društvu bili Vojkovićeva sestra Sanda Vojković te njegov i sestrin bliski prijatelj, sadašnji predsjednik republike Ivo Josipović, piše Nikola Bajto na stranicama Novosti ...

ZAMPiri

'Papirnati' milijuni

Piše: Nikola Bajto / Novosti
Izvor: Novosti

marko vojkovićDa je dobit Emporiona lani isplaćena vlasnicima tvrtke, odnosno Vojkoviću koji drži 67 posto vlasničkog udjela, i Mucku koji drži 33 posto, vidljivo je iz financijskog izvještaja tvrtke Emporion za 2011. godinu, predanog Fini početkom srpnja.

Činjenica da su si vlasnici Emporiona isplatili taj iznos važna je zato što su Vojković i Josipović nakon izbijanja afere “ZAMP” u ožujku ove godine tvrdili kako je visoka dobit koju Vojković ostvaruje na poslu s HDS-om “samo papirnata” te da je stvarna zarada njegove tvrtke znatno manja.

Da je riječ tek o “papirnatoj” dobiti izjavio je u ožujku upravo Josipović u emisiji “Nedjeljom u dva”. Međutim, “Novosti” su već tada pokazale da te tvrdnje nisu istinite te da Vojković od HDS-a izvlači živi novac, a spomenuti financijski izvještaj tvrtke Emporion sada to još jednom potvrđuje.

Novosti” su početkom ožujka pisale o ekstraprofitima koje Vojković ostvaruje na poslovima dobivenima od HDS-a, s kojim radi već 20 godina.  Prema podacima koje su tada objavili, Vojkovićeve tvrtke Emporion i Emporion usluge samo su u trogodišnjem periodu od 2008. do 2010. od HDS-a naplatile 111,5 milijuna kuna, ostvarivši 29 milijuna kuna čiste dobiti.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 215 guests and no members online