Slime: Mile Mesar u nehumanim uvjetima držao državljanina BiH

Mile mesarPolicijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad svojim starim poznanikom, 40-godišnjim M. U. iz Slimena zvani Mile Mesar, te 48-godišnjim D. K. iz Aržana i 38-godišnjim M. S. državljaninom BiH, te utvrdili osnov sumnje da su počinili kaznena djela "trgovanje ljudima" na štetu jednog državljanina BiH. Mile Mesar je zajedno sa 40-godišnjakom iz Aržana prijavljen i za još jedno kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj u odnosu na jednog državljanina BiH. On je oštećenika držao u neprikladnim i nehumanim uvjetima na svom imanju u Slimenu gdje je isti obavljao teške fizičke poslove, nije imao redovitu prehranu ni higijenske uvjete, a kad se požalio Mili Mesaru i želio se vratiti kući,ovaj mu je ozbiljno zaprijetio, te je oštećenik zbog straha ostao raditi na navedenom imanju dok nije zatečen od strane policijskih službenika ...

MODERNO ROPSTVO

Mile Mesar u nehumanim uvjetima držao državljanina BiH

Piše: Marko Didić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 40-godišnjak iz Slimena angažirao svoga poznanika, M. S. iz BiH da mu u u toj zemlji pronađe osobu koja bi na crno obavljala radove na njegovom imanju, a što je isti krajem kolovoza 2013. g. i učinio.

M. S. je svog zemljaka pronašao i obmanuo ga o mjestu i uvjetima samog rada, a potom je 40-godišnjak Mile Mesar angažirao 48-godišnjaka D. K. iz Aržana koji je oštećenog pješice i svojim vozilom ilegalno prebacio iz BiH u RH, te ga dovezao do imanja M. U. u Slimenu, gdje ga je držao u neprikladnim i nehumanim uvjetima uvjetima na svom imanju, gdje je isti obavljao teške fizičke poslove.

Protiv navedenih osumnjičenika je Općinskom državnom odvjetništvu Split proslijeđena kaznena prijava zbog osnova sumnje u činjenje opisanih kaznenih djela.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 123 guests and no members online