Božić-nice: Oli nije i meni bija Božić?

u redu za dijeljenje božićniceU povodu novogodišnjih blagdana, županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u splitsko-dalmatinskoj županiji održala je sastanak na kojem su sudjelovali delegati iz Marine, Čiova, Muča, Splita, Podstrane… a na kojem se je pored ostaloga raspravljalo o udruživanju stranaka sa umirovljeničkim predznakom i o aktivnostima na proširenju HSU-a u gradovima ili općinama gdje stranke nije aktivna. Tom prilikom se predsjednik žup. Organizacije HSU Splitsko-dalmatinske županije Marijan Jokanović posebno osvrnuo na božićnicu, i pohvalio hvale vrijedan potez gradskih vlasti Splita, koji su ovom prilikom podijelili najveću božićnicu. Pohvalio je i druge gradove i općine koje su svojim umirovljenicima dali božićnice, međutim, problem je što smo na ovaj način izvršili selekciju umirovljenika, a to je da je jedan veliki broj građana u našoj županiji ostao bez božićnice, pa upravo stoga brojni umirovljenici nam se obraćaju i kažu: Pa oli nije i meni bija Božić? ...


BOŽIĆ-NICE


Oli nije i meni bija Božić?


Piše: Davor Grgat

penzioneri u redu za Božićnicu

Pored toga, primjer dijeljenja božićnice ispred zgrade FINE dokaz je koliko su ti naši umirovljenici u besparici i lošem stanju, jer su neki  padali i u nesvijest nebi li primili što prije novac za koru kruha.

Dopredsjednik kako županijske tako i Gradske organizacije HSU Stanko Čudina  govorio je o konsolidaciji sedam umirovljeničkih udruga i zaključio kako podržava prijedlog Matice umirovljenika Hrvatske o ujedinjavanju svih umirovljeničkih stranaka ili udruga, ali misli da bi i nadalje epitet najbolje umirovljeničke stranke u Hrvatskoj trebao pripasti HSU-u.

Povezani članci

Who's Online

We have 220 guests and no members online