Škaričić: Ništa nisam izmislio, do kraja godine u Omišu ćemo imati veliku koaliciju

Omiški HDZ se pregrupirao, redovi su zbijeni, neposlušni članovi su ušutkani, a oformljena je i velika lokalna koalicija, koja za cilj, tako je barem rečeno na proslavi 24. rođendana omiškoga HDZ-a, ima preuzimanje vlasti već početkom iduće godine. Ivan Škaričić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, blistao je od sreće što je pred više od 300 članova i simpatizera stranke dobio podršku stranačkoga vrha da riješi probleme u omiškome ogranku - sve vodi prema tome da Škaričićev dugogodišnji zamjenik Mijo Mimica bude novi gradonačelnički kandidat - pri čemu je koalicijski sporazum s HDSSD-om, HSLS-om, HSS-om i HDS-om jamstvo da se ovaj put neće dogoditi greška, odnosno gubitak vlasti u gradu koji do lanjskoga lipnja za drugu vlast osim HDZ-ove praktično nije ni znao. - Učinit ćemo sve da naše ljude vratimo na mjesta koja im i pripadaju - kazao je s govornice Škaričić, no nije računao da će mu već iduće jutro navodni koalicijski partneri okrenuti leđa ...

OMIŠ: HDZ BI VELIKU KOALICIJU

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Filip Jurjević, gradski vijećnik HDSSD-a, tvrdi kako ne zna za Škaričićeve planove, jer koaliciju, veli, ni s kim nije dogovarao.

- Iskreno, nemam pojma o čemu Škaričić priča. Nikakve razgovore ja s njime nisam vodio - uvjerava Jurjević.

Marko Pešić, predsjednik omiškog ogranka HSLS-a i negdašnji glasni Škaričićev oponent, priznaje, pak, kako je razgovarao s HDZ-ovcima o mogućoj suradnji, no, napominje, nikakav dogovor nije postignut.

- Još uvijek čekam da čujem što će mi ponuditi, moram znati u kakvoj sam kombinaciji da bih znao jesam li za koaliciju ili ne - objašnjava Pešić.

omiški performans

Riječ je inače o vijećniku koji je prije manje od godinu dana sudjelovao u performansu kidanja novina sa Škaričićevom fotografijom, da bi, evo, sada okrenuo ploču.

- Škaričić me nazvao i pitao želim li s njima u koaliciju, a ja sam mu rekao da najradije ne bih. No, što mi drugo preostaje, kad me ovi Kovačićevi ne žele. Moram ići s nekim. Neću valjda sa svojom mamom. Uostalom, uopće nisam zadovoljan Kovačićem, ništa nije napravio što mi je obećao. Niti je ukinuo nezakonitu naplatu parkinga na Priku, a nije ni smanjio plaće gradskim službenicima - zaključuje Pešić.

Ipak, nešto kasnije ponovo je nazvao vašeg reportera i dodao sljedeću rečenicu:

- Kako god bilo, u koaliciju s HDZ-om neću ići!

Na koncu se priopćenjem oglasio i omiški ogranak HDS-a. A u njemu, pogađate, piše da za koaliciju s HDZ-om prvi put čuju.

Ivan Škaričić, bivši omiški gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, samo se nasmijao kad smo ga suočili s izjavama njegovih nesuđenih koalicijskih partnera.

- Svi razgovori su obavljeni i sve što sam rekao je točno, Istina je, međutim, da koalicijski sporazum još nije potpisan, jer izbori mogu biti tek za godinu dana, tako da nema smisla o tome sada govoriti.

- Vi ste prvi počeli, nije vam bilo mrsko pohvaliti se pred predsjednikom stranke.

- Ja sam samo rekao što bi se moglo dogoditi, a to će vjerojatno tako i biti. Ponavljam, ništa nisam izmislio, s ljudima iz svih spomenutih stranaka sam razgovarao, a godina je duga, svašta se do njezina kraja još može dogoditi. No, upravo ova koalicija je izvjesna - zaključuje Škaričić.

Povezani članci

Who's Online

We have 445 guests and no members online