Farbanje pričom o farbanju tunela

jadranka kosor"Politički marketing koji prati Jadranku Kosor odašilje samo jednu temeljnu poruku, a ta je da se ona uspostavila kao premijerka nekom vrstom bezgrešnog začeća... Postaje evidentno da je u Sanaderovo vrijeme Vlada djelovala kao uhodana kriminalna grupacija, elitna postrojba za likvidaciju principa, skupina bossova koji su u svojim interesnim sferama korumpirali sve pod sobom. I gle – samo je Jadranka Kosor, osoba od Kumova najvećeg povjerenja, bila izvan cijele priče. Danas, u jeku male antikorupcijske histerije, sa širokim ovlastima u rukama, marketinški se uobličila kroz figuru djevice u bordelu", komentira Viktor Ivančić u Novostima ...


FARBA U TUNELU

Tvorci kriminalnog sustava


Piše: Viktor Ivančić / Novosti
Izvor: Novosti,
www.novossti.com


HDZ
nije puki proizvođač kriminalnih afera, nego tvorac kriminalnog sustava, a tobožnje rješavanje ekscesnih situacija samo je jedan od načina da se taj sustav sačuva.

Jadranka Kosor – koliko god imala nevino lice dok se prepušta poslovima sanacije – nije netko tko će se založiti za njegovu demontažu, nego za njegov opstanak. Kada su takvi pothvati u pitanju, može nas se farbati i pričom o farbanju tunela.


Plakat Dr. Ivo Sanader


Izgleda da se vladajuća elita diferencira na one koji su pljačkali u interesu čitave bande, te one koji su, djelujući u okviru bande, pljačkali za sebe. Kako će te dvije struje urediti međusobne odnose – tko će otići a tko ostati, tko će abdicirati dobrovoljno a tko uz prijeki nagovor državnoga tužitelja – ovisi o minimumu zajedničkih interesa i trenutačnim omjerima moći.

No, onima koji su opljačkani, i koje se kani pljačkati i dalje, to bi trebalo biti savršeno svejedno...


 Clanak  PROČITAJTE VIŠE...

 

Povezani članci

Who's Online

We have 292 guests and no members online