HDZ ga je postavio dekretom, pa neka ga dekretom i makne

- "Pa moram i ja negdje raditi. Dugo sam bio bez posla". Lakonski je 2013. izjavio Ivan Škaričić, u tom trenutku bivši gradonačelnik Omiša, pojašnjavajući novinarima kakve kvalifikacije kao profesor povijesti ima za rukovođenje splitskim Domom za stare i nemoćne. Da nije imao potrebne kvalifikacije, osim nepotizma i podobnosti iskazane članstvom u HDZ-u, bilo je jasno i onda i sada. No dok je prije sedam godina to bila samo još jedna stranačko-uhljebnička priča iz Hrvatske, zbog koje se osim lokalnih novinara, ruku na srce, nitko nije previše nervirao, danas je to priča o raspadu dugogodišnjeg klijentelističko-podobničko-nepotističkog sustava koji bi za posljedicu mogao imati gubitak ljudskih života.
I pri tome je, što god premijer mislio o tome, jako važno čiju stranačku iskaznicu Škaričić ima. Jer stranka ga je na to mjesto postavila dekretom, pa kad već on sam nema obraza i morala, stranka bi ga sa te funkcije trebala dekretom i smijeniti, piše Ivana Jakelić, novinarka Večernjeg lista na stranicama zagrebačkog dnevnika.

OSOBA TJEDNA

Ivan Škaričić

Piše: Ivana Jakelić / Večernji list
Izvor: Večernji list

Ivan Škaričić

Ravnatelj splitskog Doma za starije i nemoćne, koji je u utorak navečer masovno evakuiran zbog širenja zaraze koronavirusom, Ivan Škaričić, u lokalnim okvirima sinonim je HDZ-ove iznimno neobične kadrovske politike i zbrinjavanja rashodovanog političkog kadra. Radi se o bivšem gradonačelniku Omiša i bivšem saborskom zastupniku koji je na čelo ove ustanove došao bez referenci i javnog natječaja, ali uz vlastito objašnjenje da 'i on mora negdje raditi'. Škaričić je po struci, naime, arheolog i profesor povijesti.

Po indiskrecijama iz tog doba, na uhljebljivanju je inzistirao šef županijskog HDZ-a i današnji politički tajnik stranke Ante Sanader i u početku je namjeravao imenovati Škaričića pročelnikom za školstvo, no usprotivio se tome tadašnji župan Zlatko Ževrnja, pa je utješna nagrada pronađena u domu umirovljenika, piše Damir Petranović na stranicama tportala.

U iznimno teškoj i složenoj situaciji oko prodora korona virusa među najstariju populaciju postupanje ravnatelja moguće će biti preispitano tek po završetku krize, mada su se već u noći njenog izbijanja secirale tvrdnje da 'već desetak dana štićenici imaju temperaturu' i da je 'ovih dana to malo eskaliralo'.

Povezani članci

Who's Online

We have 258 guests and no members online