Glavni krivac za epidemiju tumora je - loša hrana

Hranite se zdravoProcjene kažu da će do 2035. godine svaka treća osoba u Hrvatskoj u svom zdravstvenom kartonu imati jednu od tumorskih bolesti, a jedini je način zaštite opreznije unošenje hrane i pića u organizam. Prof. dr. sc. Damir Gugić, voditelj Odjela za onkologiju i radioterapiju KBC Osijek, uvjeren je da porast broja oboljelih nema veze ni sa stresnijim načinom života ni s proteklim ratom, nego ponajprije s hranom i vodom zasićenom, kako ističe, visokim koncentracijama različitih kemijskih supstanci. Hrana se zbog cijene i povećanja profita prehrambene industrije proizvodi od najjeftinijih namirnica, a da bi nešto bilo jeftino, morate ga i uzgojiti  - jeftino ...

EKSPANZIJA TUMORA

Nije stres - glavni je krivac za epidemiju tumora loša hrana

Piše: Nefreteta Z.Eberhard / Glas Slavonije
Izvor: Glas Slavonije


Danas nije moguće proizvesti dovoljnu količinu hrane bez kemije, a svaka od supstanci koja se može primijeniti u ljudskoj prehrani ima certifikat za sebe, ali ako jednu jabuku tretirate s 25 sredstava, onda i 25 puta prijeđete onu dopuštenu granicu, a o tome nitko ne govori.

Kako može biti da je kilogram salame jeftiniji od kilograma mesa. Kako mogu ljudski rad, energija, tehnologija i proizvedena namirnica biti jeftiniji od same sirovine?! Tu odmah treba shvatiti da nešto nije u redu i zapitati se od čega je napravljena ta salama.

Nezdrava hrana

Danas vam ni voće i povrće nisu ništa zdraviji od bombona ili gaziranih sokova, jer trebate znati da jabuka ne može uspjeti bez 20 - 25 prskanja, a grožđe treba 15 - 17 tretiranja, što sigurno nije zdravo - upozorava prof. Gugić.

Prema njegovim riječima, dodatno zabrinjava činjenica da je sve više mladih osoba, u dobi od 30 do 40 godina, s bolestima probavnih organa, a broj jedan među tumorima su i dalje rak pluća, potom dojke, debelog crijeva i ginekološki tumori.

PROČITAJTE VIŠE ...