Božićno selo u Docu Gornjem: dođite i uvjerite se u radosti Došašća u Zamosorju

Još prije nekoliko godina samo je jedan čovijek vjerovao da će ljuti krš Zamosorja u Gornjim Poljicima postati jedna od najvećih dalmatinskih izletišta. U zaselku Nart u Docu Gornjem po četvrti put su otvorena vrata posjetiteljima i to u još jednom izdanju Božićnog sela. Otvaranje Adventa započelo paljenjem više od 3 milijuna lampica, koje su upalili štićenici centra Juraj Bonači iz Splita, a nastupila je i klapa Iskon. Božićno selo postalo je u kratkom vremenu najveći i najpoznatiji dalmatinski Advent, a ove godine se predstavlja u do sada najspektakularnijem izdanju, piše Rade Popadić na stranicama portala Dalmacija Danas.
- “Radujemo se još druženju s posjetiteljima Božićnog sela, čekamo Vas na najoriginalnijem dalmatinskom Adventu. Dio od prodanih ulaznica ide Centru Juraj Bonači kao donacija. Svi koji dođu moći će kupiti domaću hranu i piće, a ove godine smo uveli i fažol s kobasicama. Svakako ne propustite naš tradicionalni soparnik, kao ni kuhano vino po recepturi Bake Mraz” - kazao je Tihomir Lučić, osnivač Božićnog sela. Dođite i uvjerite se u radosti Došašća u Zamosorju!

Piše: Rade Popadić / Dalmacija Danas
Izvor: Dalmacija Danas


Ulaznica za Božićno selo košta 30 kuna, a za djecu mlađu od 7 godina ulaz je besplatan. Na ulazu je obavezno predočenje covid-potvrde ili potvrde o preboljenju, a za one koji nemaju nijedno, organiziran je punkt za testiranje. Testiranje inače košta 50 kuna, no gosti će platiti 30 kuna jer Božićno selo sufinancira 20 kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online