Predstavljena Hrvatska mreža volonterskih centara

VolonteriSvrha Hrvatske mreže volonterskih centara, nastale suradnjom Volonterskog centra Split Udruge "MI" i ostalih hrvatskih regionalnih volonterskih centara, i predstavljene u četvrtak u Informacijskom centru Europske unije, je stvaranje poticajnog okruženja za razvoj volonterstva utjecanjem na javne politike i pravno okruženje, promocijom, edukacijom i informiranjem. Mreža je važan dio infrastrukture za razvoj civilnog društva koja će putem svojih članica omogućiti bolje uključivanje i veću odgovornost građana, te ih time potaknuti na demokratsko sudjelovanje ...

 VOLONTIRAM, DAKLE POSTOJIM
 
Izvor: HinaUdruga "MI"
 
Hrvatska mreža volonterskih centara nastala je suradnjom Volonterskog centra Split Udruge »MI«, Volonterskog centra Osijek, riječkog Volonterskog centra Udruge za razvoj civilnog društva »Smart« i Volonterskog centra Zagreb.
 
"Namjera nam je bila da na temelju dobrih praksi uspostavimo jedinstvene standarde rada na razvoju volonterstva na nacionalnoj razini", rekla je Gordana Forčić iz Udruge za razvoj civilnog društva »Smart«.
 
Mreža je, prema njenim riječima, važan dio infrastrukture za razvoj civilnog društva koja će putem svojih članica omogućiti bolje uključivanje i veću odgovornost građana, te ih time potaknuti na demokratsko sudjelovanje.

Povezani članci

Who's Online

We have 359 guests and no members online