Odgođeno otvaranje Božićnog sela u Docu Gornjem

Prije tri godine, kada je "Božićno selo“ na sjeveroistočnim padinama Mosora na području drevne Poljičke knežije pokrenuo Tihomir Lučić, malo je tko vjerovao da ova "zabačena" lokacija može zaživjeti i izazvati veći interes posjetitelja. No ne samo da se to dogodilo, nego je premašilo sva očekivanja, a Hrvatska turistička zajednica ovaj je zimski događaj uvrstila među 10 najznačajnijih na području Hrvatske na godišnjoj razini! Nažalost, sav trud koji se zadnjih mjeseci Tiho Lučić, mladi dolački poduzetnik sa solinskom adresom, uložio na svojoj djedovini i otkupljenom kamenjaru u treće izdanje "Božićnog sela" čini se, ove godine je bačen u vjetar. Ovogodišnje izdanje ove predivne božićne bajke nije dobilo dozvolu Stožera civilne zaštite, pa je otvaranje, koje je bilo planirano za u subotu, odgođeno do daljnjega.
S obzirom na najavu donošenja novih epidemioloških mjera obaviještavam Vas da naše "Božićno selo“ ovaj advent ipak neće otvoriti svoja vrata – kazao je razočarano Lučić za portal Dalmacija Danas. U odnosu na lani postavljeno je dodatnih 700 tisuća lampica, pa ih sada ima 3 milijuna, proširen je prostor "Božićnog sela" za oko 5 tisuća kvadrata, sve je usklađeno s epidemiološkim mjerama, a cijeli prostor je bogatiji i za dvije dalmatinske konobe, u čemu će sve posjetitelji uživati očito u nekim boljim vremenima.
- "Advent u Split radi, a ja ne smijem, kako to?" - pita se Lučić u nadi da će ovogodišnje "Božićno selo" ipak otvoriti svoja vrata posjetiteljima, posebno se zahvaljujući svim dobrom ljudima koji mu svakodnevno šalju poruke podrške.

Izvor: Dalmacija Danas

Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online