'Greenfield' investicije niču kao poslije kiše

Lanadmark Property Management, Poseidon Group, Kingsturge Property Consultants... samo su neki od velikih igrača na tržištu nekretnina koji su prisutni kako u Hrvatskoj tako i u regiji. I dok neki drugi developeri tj. investitori u Hrvatskoj kupuju pod dugovima posrnula turistička poduzeća ili obnavljaju stare hotele, ovi investitori mahom su se orjentirali na kupovinu hektara prostora ili njegova okrupnjavanja na turistički atraktivnim lokacijama uz obalu (pa neka je posrijedi "trenutno" i poljoprivredno zemljište :-), ali i ostalim područjima pogodnim za nove, "greenfield" investicije, kakvih u Hrvatskoj kronično nedostaje. Nakon zemljišta na Hvaru i prostora bivše tvornice u Dugom Ratu kojeg je kupio Landmark, u kojem će iz temelja izniknuti pravi mali turistički grad, njihovi partneri iz Poseidon Groupe, najavljeno je danas na prezentaciji u Splitu, početkom iduće godine u Dugopolju započinju gradnju prvog velikog trgovačkog parka u Hrvatskoj "Dalmatia Capitol Park" vrijednog 140 milijuna eura, a koji bi trebao zaposliti 1500 radnika ...


Dugopolje dobiva najveći trgovački park u srednjoj i istočnoj Europi

Piše: Žaklina Jurić / Glas Dalmacije
Izvor: Glas Dalmacije

dugopoljePovodom najave izgradnje najveće shopping destinacije u srednjoj i istočnoj Europi danas je u splitskom Hotelu Vestibul održana prezentacija budućeg projekta koji će se nalaziti na raskrižju autoceste Zagreb-Dubrovnik i ceste od Splita prema BiH, na čvoru Dugopolje.

U budućem trgovačkom parku, za koji se predviđa da bi gradnja trebala trajati oko 18 mjeseci, bit će 4.600 parkirnih mjesta, mnoštvo dućana, restorana, prostora za zabavu i modu.

Zemljište veličine 320.000 kvadrata, od kojih će 105.000 biti popunjeno sadržajima, kupila je tvrtka Poseidon Group i globalni investitor u nekretnine JER Partners. Poseidon Group ima sjedište u Londonu, a osim s Hrvatskom posluje u Srbiji, te Bosni i Hercegovini.

- Hrvatska postaje jedno od najzanimljivijih tržišta u regiji, posebno jer se proces pristupa EU odvija brzo. Vjerujemo da imamo pravu shemu, na pravom mjestu i u pravo vrijeme kako bi ponudili rješenje prilagođeno izmijenjenoj potražnji hrvatskog tržišta - kazao je Oliver Hurley, predsjednik kompanije Poseidon Group dodavši kako se nadaju da će u Park privući više od 500.000 posjetitelja godišnje.

Predsjednik JER Europe Malcolm Le May dodao je kako su sigurni da će Dalmatia Capitol Park postati jedan od oglednih primjera za izgradnju parkova diljem regije.

Novinarima se obratio i načelnik općine Dugopolje Zlatko Ževrnja kazavši:

- U Dugopolju je do sada prisutno 160 investitora od kojih je 66 već izgradilo svoje objekte dok se na 24 parcele trenutno gradi. To dovoljno govori samo za sebe. Mislim da će ovi sadržaji koje će nuditi ovaj novi projekt biti izazov za kupce.

Povezani članci

Who's Online

We have 245 guests and no members online