'Galeb' uskoro 'leti' u Gata

Tvornica trikotaže "Galeb"Poznata je lokacija izmještanja popularne omiške tvornice trikotaže "Galeb". Od tri lokacije koje je ponudio Grad Omiš, izabrana je poslovna zona Gata, područje takozvane Kipe, koje zadovoljava sve potrebne infrastrukturne uvjete. Osim toga, važnu ulogu ima i blizina Gata gradu Omišu, budući da je glavni strateški cilj očuvanje postojećih radnih mjesta i privlačenje novih, potencijalnih zaposlenja s područja cijelog omiškog bazena. Prva faza pripremanja dokumentacije već je u pripremi, a do kraja godine nadaju se riješiti sve dozvole do provedbenog projekta  ...

NOVA ADRESA
POZNATA TVORNICA TRIKOTAŽE PRESELIT ĆE SE U OMIŠKU POSLOVNU ZONU NA PODRUČJU KIPE


'Galeb' uskoro 'leti' u Gata


Piše: N. Tomasović / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija


Takvim tempom, budući da se radi o državnom zemljištu i osiguranim uvjetima, nadaju se sve privesti kraju do početka 2011. godine, kada "Galeb" slavi 60. obljetnicu svog osnutka. Stoga se direktor Stjepan Pezo toplo nada kako će taj plan i ostvariti.

Stjepan Pezo, direktor "Galeba"

Direktor Stjepan Pezo u 'Galebovu' pogonu

Ukupna investicija ovog projekta, kojim bi se izmjestila oba pogona, s Punte i Lisičine, stajala bi između sedam i osam milijuna eura, a plan je zadržati isti broj radnika i povećati proizvodnju te konkurirati na tržištu, što će svakako biti lakše u novom pogonu.

Tako omiški "Galeb" očekuje svijetla budućnost, a i omiški turizam, budući da je u izradi detaljni plan uređenja Punte s turističkom namjenom.

Povezani članci

Who's Online

We have 160 guests and no members online