Dugi Rat, Podstrana: Studenti će imati jeftiniji pokaz

u autobusuUčenici i studenti iz Dugog Rata i Podstrane nemalo su se iznenadili kada su početkom ovog mjeseca prilikom kupovanja mjesečne pokazne karte doživjeli šok, uvidjevši da će morati za pokaz tvrtke "Promet" izdvojiti dvostruko više nego do sada – 350 umjesto 170 kuna! Obavijest o tome izvješena je samo na “Prometovoj” poslovnici na Solinskoj ulici, bez ijedne riječi o tome na njihovim web stranicama. Miran Tomasović, načelnik Općine Podstrana, tvrdi kako je do sada “Promet” za sve kategorije – učenike, studente, nezaposlene i umirovljenike davao subvencije koje su iznosile 50 posto na cijenu karte. - Subvencije je “Promet” ukinuo početkom godine. No, neka se studenti ne brinu, Općina Podstrana će pokriti razliku do pune cijene pokazne karte za mjesec ožujak. I dugoratski vijećnici su nedavno raspravljali o zahtjevu tvrtke "Promet" za sufinaciranjem prijevoza navedenim kategorijama naših građana ...

PODSTRANA

Općina ipak odlučila platiti polovicu iznosa

Piše: Nikolina Lulić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Subvencije je “Promet” ukinuo početkom godine. No, neka se studenti ne brinu, Općina će pokriti razliku do pune cijene pokazne karte za mjesec ožujak. Pozivamo ih da nam se jave kako bi preuzeli potrebne formulare, a mi ćemo poslati popis studenata koji zadovoljavaju uvjete za subvenciju “Prometu” – kazuje nam Tomasović.

Ukinute subvencije

No, u javnom prijevozniku tvrde sasvim suprotno – općine i gradovi suvlasnici “Prometa” su ti koji za određene kategorije građanstva odobravaju subvencije.

- Ovdje se radilo o situaciji u kojoj je “Promet” godinama tolerirao pojedinim gradovima i općinama neplaćanje subvencija. Od početka ove godine donesena je odluka da se općinama Podstrana i Dugi Rat više to neće opraštati. Godinama su se tako dobivale povlaštene karte zbog konkurencije na tom području – kazao nam je Dinko Radić, rukovoditelj komercijalno-razvojnog sektora u “Prometu”.


Studenti zadovoljni

Ipak, na zadovoljstvo studenata, cijela se situacija nakon našeg interesa za ovu priču za njih pozitivno riješila, jer će im Općina ipak plaćati polovinu iznosa mjesečnog pokaza.


Povlašteni đaci i umirovljenici

Osim studenata, pravo na povlašten pokaz u općini Podstrana imaju i đaci, te umirovljenici koji su članovi Udruge umirovljenika. Pravo na subvencioniranu kartu od 180 kuna mjesečno, prema Tomasovićevim riječima, imaju samci umirovljenici čija mirovina ne prelazi 2000 kuna te 3000 kuna ako ih je dvoje.

Svi oni moraju biti uredni platiše prema Općini da bi ostvarili ovo pravo. Jedina kategorija koja se zasad ne subvencionira su nezaposleni, koji u Podstrani za pokaz mjesečno moraju izdvojiti također 180 kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 110 guests and no members online