Potrubi protiv poreza na nekretnine

potrubi protiv poreza
Hrvatski laburisti odlučili su novom akcijom među građanima pokazati što misle o novom prijedlogu Zakona o porezu na nekretnine. Akcija "Potrubi protiv poreza na nekretnine" provodi se u srijedu i četvrtak, 21. i 22. studenog u svim većim gradovima diljem Hrvatske na najprometnijim cestama i križanjima. Transparentom na kojemu piše "Potrubi protiv poreza na nakretnine" pozivamo građane da daju i svoj sud o novom vladinom nametu. Omiški laburisti će akciju u Omišu provesti u četvrtak 22. studenoga 2012. U vremenu od 13:45 - 15:15 na raskrižjima u gradu. Ako podržavate ovaj stav, potrubite, neka se glas građana čuje ...

NEK SE ČUJE

Potrubi protiv poreza na nekretnine

Piše: Aleksandar Zelić
Izvor: Hrvatski laburisti Omiš


Hrvatski laburisti smatraju da je taj porez na nakretnine novi udar na građane koji žive od svog rada.

Smatramo nepoštenim i nepravednim da će se oporezovati one građane koji su štedjeli i godinama ulagali u svoju kuću ili stan, a one koji su umjesto toga kupovali zlato, umjetnine, pokretnine ili imaju jednostavno novac na računima banaka, porezom zaobići.

Vlada RH predlaže ovaj Zakon o porezu na nekretnine samo zato jer više od 90 posto građana u Hrvatskoj ima nekretninu u svojem vlasništvu, da bi time zahvatila najširi dio stanovništva.

Na žalost, financijska moć građana u Hrvatskoj ne odgovara vrijednosti imovine i najvećim dijelom je ispod te vrijednosti. Jednostavno, to znači da ljudi žive u svojim kućama koju su sagradili i nadograđivali tijekom godinama, ponekad i kreditnim zaduženjem, ali to ne znači da su bogati.

Također, takav porez će dovesti do novog vala ovrha koje će pokretati država kada građani neće biti u mogućnosti platiti porez. Da naplati svoja potraživanja, država će na javnim dražbama te nekretnine prodavati u bescjenje. Znamo što će se s njima dogoditi i tko će ih kupiti.

Zato mi laburisti želimo uz pomoć građana pokazati Vladi RH da se protivimo porezu na nekretnine. On kažnjava građane koji su štedjeli na način da su gradili ili kupili stan ili kuću, a nagrađuje one koji štede u umjetninama, zlatu ili novcu, kažnjava štedne i poštene građane, a nagrađuje špekulante i švercere.

Stoga, ugledate li u srijedu i četvrtak na cestama i križanjima diljem zemlje transparente Hrvatskih laburista, iskažite svoje mišljenje o porezu na nekretnine. Podržavate li naše stavove, potrubite, neka se glas građana čuje.

Povezani članci

Who's Online

We have 282 guests and no members online