Omiš, Podstrana, Split: Eko akcija povodom Dana hrvatskih voda

BrzetPovodom Dana hrvatskih voda, u subotu, 11. svibnja 2013. Kristijan Curavić, Predsjednik Guwaa organizacije u suradnji s partnerima Fundacijom Princa Alberta II od Monaca, Ekonomskim fakultetom u Splitu i Fakultetom političkih znanosti iz Zagreba organiziraju najveću regionalnu akciju čišćenja voda u Hrvatskoj. Cilj akcije je (o)čistiti Jadransko more i rijeke na lokacijama koje nisu obuhvaćene koncesijom s obveznim čišćenjem, te pridonjeti očuvanju našeg najvrjednijeg bogatstva, naših voda i mora koji su preduvjet za turizam, opstanak i razvoj Hrvatske. I grad Omiš je jedan od sudionika ove akcije u kojoj će sudjelovati mnogi. Početak akcije je na plaži u Brzetu u 10.30 sati. Pozivamo Vas da nam se pridružite ...

DAN HRVATSKIH VODA

Eko akcija u Omišu

Piše: Kristijan Curavić / Guwaa

Ova akcija je dio projekta svjetskog čišćenja mora koje se planira za 26.9.2013. sa sjedištem u Monacu.

Cilj ove akcije je očistiti Jadransko more i rijeke na lokacijama koje nisu obuhvaćene koncesijom s obveznim čišćenjem kao i pripremiti njene sudionike za veliku svjetsku akciju.

U akciji je obuhvaćena cijela Hrvatska, po prvi put je povezana kontinentalna Hrvatska s Istrom i Dalmacijom u jednom zajedničkome cilju, očuvanju našeg najvrjednijeg bogatstva, naših voda i mora koji su preduvjet za turizam, opstanak i razvoj Hrvatske.

Gradovi sudionici su: Cres, Dubrovnik, Hvar, Karlovac, Kaštela, Korčula, Krk, Mali Lošinj, Omiš, Opatija, Osijek, Petrinja, Ploče, Podstrana, Poreč, Pula, Rijeka, Rovinj, Slavonski Brod, Split, Umag, Vukovar, Zadar, ali nažalost ne i Dugi Rat.

U organizaciji same akcije posebno je bitno istaknuti tim od 40 studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu koji koordiniraju cijelom akcijom.

Nadalje, svoju podršku akciji kroz aktivno sudjelovanje u njoj iskazali su pripadnici Hrvatske vojske i MORH s ministrom Antom Kotromanovićem, pripadnici ATJ Lučko, Specijalna policija Ajkule iz Rijeke, vatrogasci, DVD, lokalne HVIDR-e po gradovima, osnovne škole sa djecom u cilju njihove edukacije, ronilački centar Open water koji predvodi ronjenje na plaži Brzet u Omišu kao i 4. gardijska brigada iz Splita.

Ova akcija će se nastaviti i u budućnosti obilježavajući tako dan Hrvatskih voda i uključujući sve više gradova.

Prema procjenama s terena očekuje se kako će se u ovoj akciji izroniti cca 40.000 tona krupnog i sitnog otpada širom Hrvatske.

Početak akcije je na Brzetu u 10.30. Pozivamo Vas da nam se pridružite!

Povezani članci

Who's Online

We have 430 guests and no members online